2016 Hyundai İoniq; Çevre dostu ve yüksek teknolojili

Ototeknikveri     22 Ocak 2016 10:40

Hyundai'nin yeni hibrit modeli İonic, çevre dostu olmasını sağlayan yüksek teknolojisinin yanında tasarım özellikleri ile de dikkat çekiyor.

2016 Hyundai İoniq; Çevre dostu ve yüksek teknolojili
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

IONIQ özellikle iki konuya odaklanıyor: verimlilik ve teknoloji. Otomobilin tasarımında benzersiz ve geleceği yansıtan bir görünüm var. IONIQ'in geliştirme süreci boyunca mühendisler ve tasarımcılar birlikte çalışarak şekli (form) ve işlevi (fonksiyon) eşzamanlı şekilde evrimleştirmişler. Çevre dostu olma ve yüksek teknoloji sunma hedefleri IONIQ'de başarıyla tutturulmuş. Otomobilin çekici stili tüm rakiplerinden daha kusursuz bir form ve fonksiyon dengesi sunuyor. IONIQ'in özgün dış cephe tasarımı modeli diğer hibrit otomobillerden ayırıyor, stil otomobilin yüksek teknolojisini tasarıma da yansıtıyor ve otomobilin çevre dostı imajını vurguluyor.

 

Hyundai Ioniq dış tasarımı

IONIQ'in dış cephe tasarımı yaratılırken Hyundai Motor tasarımcıları otomobilin geleceğe odaklı karakterine konsantre olmuşlar. Bu da modelin çekiciliğinin kalbini oluşturuyor. Akıcı bir dış cephe şekli ve doğal hava akış kanalları aerodinamik gövde çizgilerini vurguluyor ve performans yeteneklerini de göz ardı etmeden IONIQ'in çevre dostu özelliklerini tamamlıyor. Sportif, hatchback benzeri profil IONIQ'i diğer hibrit modellerden ayırıyor ve farklı dış cephe tasarımı arabanın çekiciliğini arttırıyor.

 

IONIQ'in şık dış cephe şekli yumuşak çizgileri ve otomobilin siluetini oluşturan yüzeyleri tamamlıyor, aerodinamik verimlilikten ilham alıyor. Dış cephe panelleri aerodinamikleri daha da ileri taşıyor. Diğer akıllı verimlilik çözümleri ile birlikte otomobil sınıfında lider 0.24 hava sürtünme katsayısına sahip. 

 

IONIQ'in yumuşak gövde şekli ve diğer tasarım detayları Hyundai Motor'un ekolojik ve yüksek teknolojili tasarım hedefini on ikiden vuruyor. Otomobilin ön kısmında farların rafine görünümü ve Hyundai Motor'un imzası niteliğindeki altıgen ön panjur IONIQ'in ekolojik bir otomobil olarak görsel saflığına katkıda bulunuyor. Tamponun zeminindeki kontrast renkler özel bir hava katıyor. Modelin dokuz farklı dış cephe renk seçeneği bulunuyor, bunlar üç farklı iç kabin seçeneğiyle uyumlanabiliyor. Özgün radyatör ızgarası ve C şekilli LED lambaların üzerinde konumlanan HID farlar otomobilin ön kısmını benzerlerinden ayırıyor. Özel tasarlanmış 15/17 inç tekerlekler de yine modeli diğer elektrikli ve hibrit benzerlerinden ayıran bir özellik.

Ioniq İç kabin tasarımı

Otomobilin dış cephe tasarımında olduğu gibi iç kabinde de fütüristik bir perspektif yakalanmış, modelin çevre dostu ve hibrit özellikleri yansıtılmış. “Saflaştırılmış Yüksek Teknoloji” konsepti IONIQ'in rafine iç kabinini ortaya çıkartmış. 

 

Derli toplu, yumuşak, şık ve seçkin tema aynı zamanda sıcaklık duygusu ile birlikte sunulmuş. İç mekan verimli şekilde kullanılırken otomobilin kontrolleri de mantıksal ve pratik şekilde tasarlanmış. Otomobilin genelinde ekolojik materyaller kullanılarak sade ve temiz bir görünüm elde edilmiş, bu da iç kabine geniş, ferah, şık ve hafif bir hava kazandırmış.

Son Güncelleme : 22 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo