Volkswagen Yeniden Yapılanıyor

Ototeknikveri     22 Ocak 2016 06:35

Emisyon krizi ile zor günler yaşayan Volkswagen, daha karlı ürünleri hızlı bir şekilde pazara sunabilmek için model geliştirme süreçlerini yeniliyor.

Volkswagen Yeniden Yapılanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen piyasa trendlerine daha hızlı uyum sağlamak ve karlılığı arttırmak için model geliştirme süreçlerini yeniden organize ediyor. Değişiklikler Volkswagen'in küçük, kompakt, orta boy ve elektrikli otomobilleri için dört ayrı grup halinde uygulanacak. Teknoloji, kalite, maliyet ve son teslim tarihine sadakatın yanı sıra, maliyet açısından etkinliğin sorumluluğu da ilk kez tek elde toplanacak. Şimdiye kadar bu sorumluluklar farklı departmanlara dağıtılmıştı. Volkswagen CEO'su Herbert Diess konuyla ilgili şunları söylüyor: “Her otomobil projesi için sorumluluğun net bir şekilde atandığından emin olmalıyız. Bu değişikliklerin otomobillerin geliştirme süreçlerinde ciddi bir hızlanma sağlayacağını umuyoruz”. Diess dört geliştirme grubunun her birisi için bir üst düzey yönetici atadı.

 

Küçük otomobiller: Polo yarı kompakt ve Up mini otomobil de dahil bu modeller gelecekteki küçük SUV'lerle birlikte Klaus Gerhard Wolpert'in (59) sorumluluğunda olacak. Wolpert 2010'dan beri firmanın ürün yönetiminin başında.

 

Kompakt otomobiller: Avrupa'nın en çok satan otomobili Golf ve kompakt SUV'ler Karlheinz Hell'in (52) sorumluluğunda olacak. Hell 2014'den beri elektrik ve elektronik satın alım müdürü görevindeydi.

 

Orta boy ve tam boy otomobiller: Passat orta boy sedan, Sharan büyük minivan, Touareg büyük SUV ve yeni çıkacak orta boy SUV, Elmar-Marius Licharz'ın (45) yönetiminde olacak. Licharz 2010'dan beri ürün kontrolünü yönetiyordu.

 

Elektrikli otomobiller: Pilli otomobiller (Up, elektrikli Golf ve gelecekte çıkacak elektrikli modeller, BUDD-e konseptinin muhtemel üretim versiyonu) Christian Senger (41) tarafından yönetilecek. VW Senger'i Continental'den transfer etmişti. Senger burada otomotiv sistemleri ve teknolohi departmanını yönetiyordu.

 

Diess VW'nin yatırımlarını yıllık 1 milyar euro azaltmayı ve maliyetleri kısmayı planlıyor. VW Grup emisyon hilesi skandalı nedeniyle milyarlarca euro masraf ve cezalar ile karşı karşıya.

 

Volkswagen Grubu'nun aynı adlı ana markası satış ve gelir açısından en büyüğü. Marka modellerini güncellemekte ve ABD ve Brezilya gibi piyasalarda yeni segmentlerde yer tutmakta yavaş kaldı. Bu da kar marjını %6 azalttı.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo