Volkswagen CEO'sundan Önemli Açıklamalar

Ototeknikveri     25 Ocak 2016 11:44

"Otomotiv işi Silikon Vadisi'nin eline bırakılmamalı". Volkswagen Grup sektördeki firmaların ve karar verici mercilerin Avrupa Birliği'nde mobilitenin geleceğine daha çok eğilmeleri gerektiğini belirtiyor.

Volkswagen CEO'sundan Önemli Açıklamalar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın Brüksel'deki geleneksel yeni yıl resepsiyonunda konuşan Volkswagen CEO'su Matthias Müller, otomotiv sektörünün geleceği ile ilgili teknolojik yeniliklerde ve yasal düzenlemelerde Avrupa'nın lider konumda olmasını istediklerini vurguladı. Dijitalleştirme, otonom sürüş ve elektrikli mobilite konusunda, aynı zamanda alt yapı ve yasal düzenlemelerde Avrupa'nın liderlik etmesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Müller “Bu oyun alanını Silikon Vadisi'nin eline bırakamayız” dedi. Volkswagen Grup yasa yapıcıların ve otomotiv endüstrisinin dijital dönüşüm ve elektrikli taşıma konusunda daha fazla işbirliği yapmasını istiyor. Müller konuyla ilgili şu görüşleri dile getirdi: “Sektörümüzüm çabaları tek başına yeterli değil. Birlikte çalışarak hızla değişen dünyada Avrupa'nın inovasyonda ve rekabette lider konumda kalmasını sağlamalıyız. Elektrikli mobilitede gerçek bir ilerleme ancak siyaset, toplum, yetkililer ve sektör temsilcileri birarada çalışırsa kaydedilebilir. Altyapıda eksikler var. Avrupa'da şu an çok acil 150 kW hızlı otomobil şarj istasyonlarına ihtiyaç mevcut. Müşterilerin elektrikli otomobillere güvenini ancak iyi bir altyapıyla sağlayabiliriz”.

 

VW CEO'su Müller Volkswagen'in çevre dostu olmaya her zamankinden çok daha fazla önem vereceğini de taahhüt etti ve bu tutumun firmanın ürünlerine, stratejisine ve yönetimine yansıyacağını belirtti. Grup yeni 2025 stratejisini bu yaz açıklayacak. Volkswagen markaları 2020'ye kadar 20 civarı elektrikli ve plug-in hibrit model çıkartacak.

 

Müller resepsiyondaki AB parlementerlerine Volkswagen'in emisyon skandalı ile ilgili son gelişmeleri de aktardı. CEO, mevcut krizi grubun radikal bir şekilde yeniden yapılanması için bir fırsat olarak kullandıklarını ifade etti ve “Bunu yeni ve daha iyi bir Volkswagen yaratmak için bir şans olarak görüyoruz” dedi.

 

Müller ayrıca Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olan firmasının artık ürünlerinin emisyon değerlerini yetkili bağımsız müfettişlere kontrol ettireceğini de açıkladı. VW otomobiller gerçek sürüş koşullarında rastgele seçilerek test edilecek. Firma bu şekilde tekrar müşterinin güvenini kazanmayı umuyor. Müller bu konuda “Gerçek sürüş koşullarındaki sonuçlar ile test sonuçları arasındaki tutarsızlıklar tüm sektöre çok zarar verdi. Test biçimlerini gerçek sürüş koşullarına daha fazla adapte etmeli, bu konuda çığır açmalıyız” dedi.

 

Müller ayrıca Avrupa genelinde 8.5 milyon VW araç için teknik çözümlerinin hazır olduğunu ve onaylandığını bildirdi. Gerekli düzeltmelerin emisyon sorunlarından etkilenen otomobillere uygulanmasına bu hafta başlanacak. Müller bu otomobilleri geri çağırma sürecini olabilecek en müşteri dostu ve en iyi şekilde yönetmeyi umduklarını söyledi.

 

Volkswagen Grup 7 Avrupa ülkesinden 12 farklı markaya sahip. Firma bünyesinde Avrupa genelinde 72 lokasyonda 440 bin kişi istihdam ediliyor. Pek çok AB ülkesinde VW Grup en büyük sanayi yatırımcısı konumunda. Müller resepsiyondaki açıklamasında geliştirme ve üretim lokasyonu olarak Avrupa'ya bağlı kalacaklarını da vurguladı ve “Volkswagen Avrupa'ya inanıyor. Avrupa'nın da Volkswagen'e inanması için çok çalışacağız” dedi.

Son Güncelleme : 26 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo