Ford Japonya ve Endonezya Piyasalarından Çekiliyor

Ototeknikveri     26 Ocak 2016 01:43

Son haberlere göre, Ford Japonya ve Endonezya'da ithalat operasyonlarını kapatıyor.

Ford Japonya ve Endonezya Piyasalarından Çekiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD'nin otomotiv devi Ford Japonya'daki bayilerini kapatacak ve Focus, Fiesta ve Mustang modellerinin satışlarını yıl sonuna kadar durdurmuş olacak. Firma bu ülkede Ecosport, Kuga ve Explorer SUV'lerini de bayilerinde satıyordu. İki Lincoln modeli Navigator ve MKX SUV'yi de piyasadan çekecek. Ford 1974'ten beri Japonya piyasasında varlık gösteriyordu ancak 2015'te bu ülkede sadece 5 bin otomobil satabildi. Bu da ülkedeki otomotiv piyasasının çok küçük bir kısmı. Firma 52 bayisini kapatacak ve 300 kişinin istihdamına son verilecek. Ford bu yıl Endonezya'da da kan kaybetti. Firmadan bir kaynak ülkede karlılığı arttırabilecek herhangi bir yol bulamadıklarını dile getiriyor. Firmanın buradaki başarısızlığı büyük ölçüde ülkede fabrikaları da bulunan Japon otomotiv firmaları ile rekabet edememesinden kaynaklanıyor.

 

Ford Endonezya'nın web sitesinde yayınlanan açıklamada firmanın Endonezya sorumlusu Bagus Susanto şunları dile getiriyor: “Bugün işimizle ilgili çok zor bir kararı duyurmak durumunda kaldık. Endonezya'daki tüm operasyonlarımızı bu yılın ikinci yarısı itibariyle durdurmuş olacağız. Buna Ford bayileri ve tüm Ford otomobillerin satışının resmi olarak durdurulması da dahildir”.

 

Susanto Ford bayilerinin 2017 yılına kadar açık kalabileceğini, firmanın garanti ve tamir sorumluluklarının ise üçüncü bir kuruma aktarılacağını belirtti.  

Son Güncelleme : 26 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo