Alfa Romeo'da Yeni Gelişmeler

Ototeknikveri     28 Ocak 2016 12:55

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, içinde bulıunduğu durumu gözönüne alarak gelecek planlarını yeniden değerlendirdi. Alfa Romeo yeni ürünlerini erteledi ve satış hedeflerini düşürdü.

Alfa Romeo'da Yeni Gelişmeler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo önceden duyurduğu satış hedeflerini düşürdü ve iş planını iki yıl erteledi. Fiat Chrysler Otomobilleri'nin spor markası Alfa Romeo'nun sekiz yeni modeli 2018 – 2020 aralığında çıkacak. Daha önce 2018 yılına kadar 400 bin adet global satış hedefi koyan firmanın yeni planında satış hedefiyle ilgili tahmin yok. Öte yandan, FCA'nın web sitesinde yayınlanan bir sunumda grubun Alfa'ya bağlığında ve markanın genel ürün stratejisinde bir değişiklik olmayacağı vurgulandı. Alfa'nın revize edilen planı daha çok Avrupa ve ABD piyasalarına odaklanacak, lüks otomobil piyasasının zayıfladığı Çin için ise beklentiler düşürülecek. FCA daha önce Alfa'nın Kuzey Amerika ve Avrupa için 2018 itibariyle yıllık satış rakamlarını her piyasa için 150 bin adet olarak öngörmüştü. Alfa'nın henüz satılmadığı Çin piyasası için ise yıllık 80 bin adet satış öngörülmüştü.

 

Alfa Giulia orta boy sedan modelinin çıkışını teknik sorunlar nedeniyle erteledi. Yüksek performanslı Giulia Quadrifoglio 2015 sonunda Avrupa'da Giulia serisinin ilk modeli olarak piyasaya çıkacaktı. Modelin çıkışı 6 ay ertelendi. Quadrifoglio Haziran ayında bayilere ulaşacak.

 

Giriş seviyesi Giulia Mart ayında Cenevre Auto Show'da tanıtılacak ancak bayilere ne zaman ulaşacağı henüz belirsiz. Giulia'nın üretimi Nisan ayına kadar başlamış olacak.

 

Alfa'nın Giulia temel alınarak üretilecek ilk crossover modeli Avrupa'da 2016 sonlarında ya da 2017 başında çıkacak. Yeni ürünler Avrupa'dan üç ile altı ay arası bir süre sonra ABD'ye de ulaşacak.

 

Güncellenen iş planına göre, diğer yeni Alfa modelleri, bir tam boy sedan, iki CUV ya da SUV, iki özel model ve bir hatchback 2017 ile 2020 arasında çıkacak.

 

Mayıs 2014'de Alfa Romeo'nun on yıldır süren düşüşünü durdurmak için 5 milyar euro yatırım yapılacağı açıklanmıştı. Alfa'nın 2015 global satış rakamı 65 bin adet civarı.

Son Güncelleme : 28 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo