2015'in En Çok Satılan Markası Toyota

Ototeknikveri     28 Ocak 2016 03:59

2015'te de 10 milyonu aşan satış rakamına ulaşan Toyota dört yıldır art arda dünyanın en çok satan otomobil üreticisi olmayı başardı.

2015'in En Çok Satılan Markası Toyota
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Motor Corp. dört yıldır art arda dünyanın en çok satan otomobil üreticisi, 2015 yılında ise 10 milyon adetten fazla otomobil satan tek firma oldu. Volkswagen Grup'ta ise emisyon skandalı nedeniyle gerileme yaşanıyor. Hino Motors ve Daihatsu Motor dahil Toyota geçen yıl 10.15 milyon adet taşıt sattı. Volkswagen ise %2 düşüşle MAN ve Scania ağır vasıta markaları da dahil 2015'te 9.9 milyon adet sattı. General Motors Co. ise 0.2 artışla 9.8 milyon adet sattı. Toyota'nın en yakın rakibi Volkswagen 2015'in ilk altı ayında öndeydi ancak Çin'de azalan satışların ardından bir de emisyon skandalının ortaya çıkması ve 11 milyon otomobilin geri çağırılması Volkswagen'i geriletti. Fourin Inc. firması analistlerinden Zhou Jincheng, Toyota'nın hegemonyasının muhtemelen bir kaç yıl daha devam edeceğini, Volkswagen'in toparlanmasının vakit alacağını belirtiyor. Jincheng Volkswagen'in ABD ve Avrupa için stratejilerini yeniden belirlemesi gerektiğini vurguluyor.

 

Toyota piyasalardaki gücünü daha da arttırmak için bazı hamleler planlıyor. Firma %51'ine sahip olduğu Daihatsu'nun geri kalanına da sahip olmayı planlıyor. Bu da Japonya'da mini otomobiller, Endonezya'da ve Malezya'da kompakt otomobiller alanında lider üretici olan Daihatsu üzerinde Toyota'ya tam kontrol kazandıracak.

 

Toyota ayrıca yedi yıldır ilk kez Prius kompakt modelini tamamen yenileyecek. Firma en çok satan hibrit otomobilinin verimliliğini daha da geliştirdi ve otomatik acil fren gibi yeni teknolojiler ekledi.

 

Volkswagen cephesinde ise Avrupa için geri çağırmalar bu ay başlayacak, ABD için ise henüz bir anlaşmaya varılamadı. Volkswagen ABD'de dizel modellerinin satışını durdurmak zorunda kalmıştı. Firma emisyon testinde hile yapıldığı ortaya çıkan motorların tamiri ve açılan davalar sonucu ödeyeceği cezalar için 6.7 milyar euro bütçe ayırdı.

Son Güncelleme : 28 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo