Volvo V60 Üretimini Belçika'ya Taşıyacak

Ototeknikveri     30 Ocak 2016 01:40

V60 ailesi 61 bin 341 adet satışla 2015'te Volvo'nun 4. en çok satan model ailesi oldu. Volvo V60 bundan sonra Belçika'da üretilecek.

Volvo V60 Üretimini Belçika'ya Taşıyacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo V60 model serisinin üretimini 2017'den itibaren İsveç'ten Belçika Ghent'deki fabrikasına kaydırıyor. Böylece İsveç Torslanda fabrikasında S90, V90 ve XC90 SUV gibi modellerin üretimi için kapasite açılacak. Volvo Ghent sözcüsü Mark De Mey konuyla ilgili “İsveç'teki yöneticiler V60 için bir çözüm istediler, biz de elimizi taşın altına soktuk” dedi. V60 ailesi Volvo'nun en çok satan dördüncü model ailesi. Volvo şu anda Ghent'de V40, V40 Cross Country, XC60 ve S60 modellerini üretiyor. V60, S60 ve XC60 ile aynı platformu paylaşıyor. Bu sayede stationn versiyon ya da V60 Cross Country ve D6 plug-in hibrit gibi modelleri de Ghent'in üretim programına sokmak mümkün olabilecek.

 

Volvo üretim yerinin değişiminde İsveç Gothenburg ile Belçika Ghent arasındaki kendisine ait feribot hattını kullanacak. De Mey'in açıklamalarına göre, gövde panelleri İsveç'te üretilmeye devam edilecek ve gemi ile Ghent'e gönderilecek. V60'ın son montajı böylece Ghent'de yapılacak.

 

Bu transfer sayesinde Ghent fabrikasındaki çalışanlar ilk kez bir plug-in hibrit üretme şansına sahip olacak. De Mey, hibrit bataryalarının depolanması işini de üstleneceklerini belirtiyor.

 

Volvo gelecekteki tüm model serilerinde bir de alternatif yakıtlı versiyona yer vereceğini, orta vadede satışlarının en az %10'unu plug-in hibrit ve pilli elektrikli modellerden sağlamayı planladığını önceden duyurmuştu. 2017'nin sonlarına doğru Ghent'de üretilecek ve kompakt modüler mimariyi (CMA) kullanacak V40 ailesinde de plug-in hibrit seçeneği bulunacak. Bu model kardeş marka Geely ile birlikte geliştiriliyor.

 

Ghent fabrikasında üç farklı platforma ait modeller üretilecek. Şu anki V40 ailesi 60 platformunu kullanıyor. Yeni nesil V40 ise CMA platformunu kullanacak. Ghent'de CMA platformu ile üretilecek ilk otomobilin XC40 kompakt crossover olması bekleniyor.

 

CMA platformu kullanan otomobiller Ghent'in yanı sıra Çin'deki Chengdu fabrikasında da üretilecek. Ölçeklendirilebilir ürün mimarisi SPA'yı kullanan modeller ise İsveç Torslanda'da, Çin Daqing'de ve ABD Güney Karolina'da açılacak yeni fabrikada üretilecek.

 

Volvo 2018 ya da 2019 yılı itibariyle tüm otomobillerini CMA ya da SPA platformuna geçirmiş olmayı umuyor. Bu da Ghent fabrikasının şu anki V60 ailesini maksimum iki yıl daha üreteceği anlamına geliyor.

 

Zheijang Geely Holding tarafından 2010'da Ford'dan satın alınan Volvo geçen yıl 500 bin adet satışla rekor kırdı ve 2020 yılında 800 bin adet satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Son Güncelleme : 30 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo