Yeni Audi Q2, SUV rüzgarına katılacak

Ototeknikveri     30 Ocak 2016 02:43

2016 Audi Q2, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Yeni Audi Q2, Alman üreticinin en küçük SUV modeli olacak.

Yeni Audi Q2, SUV rüzgarına katılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi yeni Q2 serisini Mart ayındaki Cenevre Motor Show için radikal bir SUV modelle taçlandıracak. Markanın en küçük SUV'si olacak yeni model genç müşteri kitlesini hedefliyor. Q2, A3'ün de temelinde bulunan MQB platformunu kullanıyor. Giriş seviyesi modeller standart olarak önden çekişli sürüş sistemiyle gelirken, üst donanım seviyelerinde dört çekişli sürüş sistemi kullanılacak. Model sadece beş kapılı olarak üretilecek ve Q3'ten daha kısa olacak. Üç kapılı bir Audi Q2 daha önce plandıysa da vazgeçildi. Yaz aylarında satışa çıkacak otomobil Audi'nin tasarım şefi Mac Lichte'nin ilk ürünü olacak. Lichte 2013'te Volkswagen'den transfer oldu ve koltuğu Wolfgang Egger'den devraldı. Tasarımcı Audi'ye geçişini 2014'te etkileyici Prologue konsepti ile duyurmuştu. Muhafazakar Q7 ve A4 modellerine yöneltilen eleştirilerin ardından, Q2 gibi sıradışı bir model Lichte'nin ilk üretim versiyonu modeli olacak ve tasarımcı açısından bu bir şans.

 

2016 Audi Q2'nin gençleri hedeflemesi stilistlere özgürce çalışma ve markanın tabularını yıkma şansı verdi. Modelin en farklı özelliği bel çizgisinde her iki kapıdaki yivli oyuntu olacak. Öne doğru genişleyen bir kabin ve geniş arka omuzlar da modelin dikkat çeken özelliklerinden.

 

Audi, MINI'ye rakip olan A1'den de bazı dersler çıkarttı. Audi Q2'de iç kabinden tavan rengine hatta C sütunlarında alüminyum ya da karbon fiber kullanımına kadar herşey kişiselleştirilebiliyordu.

 

Orijinal tasarım prototipleri tek çerçeveli ön panjur içerisinde Audi'nin geleneksel yatay çıtaları yerine yumurta viyölü şeklinde bir örüntüye sahipti ancak bazı kaynaklara göre geleneksel şekle geri de dönülebilir.

 

İç kabinde, eklektik dekorlar ve materyallerin yanı sıra anaakım Audi'lerde normalde görülmeyen renkler kullanılacak. Üst düzey bir kaynağın söylediğine göre Q2 şehirli bir üslup yansıtmak üzere karakterize edildi. Gençler hedeflendiği için yeni Q2 alışılmadık, cesur bir tasarıma sahip ve Q7 gibi SUV'lerden farklı.

 

Tasarımı farklı olsa da teknik özellikler bakımından ise 2016 Q2'nin sıradışı olma iddiası yok. Mevcut mekanik ve teknik bileşenlerin büyük kısmı devam ettirilecek. Bağlanabilirlik teknolojilerinde ise yeniliklere yer verilecek.

 

SQ2 ya da RS Q2 versiyonları için henüz plan yok. Standart modellerde ise dört silindirli benzinli ve dizel motorlar kullanılacak. 1.0, 1.4 ve 2.0 litre benzinli turbo motorlar, 1.6 ve 2.0 TDI dizeller sunulabilir. Bir hibrit versiyon ile ilgili henüz açıklama yok ancak böyle bir versiyonun da ilerleyen tarihlerde çıkartılması bizce güçlü bir ihtimal.

 

Q2, Volkswagen Grubu içinde yeni çıkacak VW Cross up! Ve T-Cross gibi küçük SUV'lerin üzerinde konumlanacak.

Son Güncelleme : 01 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo