SEAT Ateca SUV Cenevre 2016'da

Ototeknikveri     02 Şubat 2016 04:40

Seat'ın uzun süredir beklenen kompakt SUV modeli Ateca gelecek ay 2016 Cenevre Motor Show'da tanıtılacak.

SEAT Ateca SUV Cenevre 2016'da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın Nissan Qashqai'e rakip olacak ilk SUV modeline Aran ismini vermesi bekleniyordu. Seat, Teroqa, Conqera ve Tecta gibi bazı isimleri tescilletmişti. Ateqa ismi de geçen yıl tescillenen bu isimler arasındaydı. İsim İspanya'nın kuzeyinde, Zaragoza bölgesinde bir kasabadan geliyor. Seat geleneksel olarak İspanya'daki yer isimlerini modellerinde kullanıyor.

 

Seat SUV ailesi geliyor

Seat Ateca, markanın SUV ailesinin ilk üyesi olacak. Seat bir süredir Nissan Juke modeline rakip olacak Ibiza temelli bir crossover üzerinde çalışıyor. 20V20 konseptiyle tanıtılan 7 koltuklu büyük model için de çalışmalar devam ediyor.

 

Swat'ın eski CEO'su Juergen Stackmann daha önce Ateca'nın karakterini William ve Harry modellerine benzetiyordu. William firmanın ilk SUV'si. Harry ise onun küçük kardeşi. Stackmann 2014 Paris Motor Show'da ilk kompakt SUV'yi tamamen Seat stilini yansıtan, markadan beklenebilecek bir model olarak tanımlamış, Harry modeli ile ise fonksiyonu ve duyguyu koruyarak ne kadar ileriye gidebileceklerini ortaya koyduklarını belirtmişti.

 

İki model boyut olarak çok farklı değil ancak hitap ettikleri müşteri kitleleri farklı. Serinin yapısı Nissan ile benzerlik gösteriyor; Nissan'da daha tutarlı Qashqai modeli seride radikal görünümlü ve daha sportif Juke modelinin üzerinde yer alıyor. Böyle bir yapı ile Seat tasarımcıları kendilerini ifade etme şansını da kullanabiliyor.

 

SUV'nin bir Cupra versiyonunun çıkma ihtimali de çok uzak değil. Stackmann açıklamalarında Cupra'nın ayrıbir modelden çok bir versiyon olarak sunulabileceğini hatta William modeli için bile çıkartılabileceğini belirtmişti.

 

Leon X-Perience'ın işi müşterileri Seat SUV ailesine alıştırmak. X-Perience ile Seat müşterilerinin alışık olmadığı bir fiyat ve kalite aralığı sunuluyor, müşterilerin gözünde firmanın imajı dört çekişli arazi araçlarını da kapsayacak şekilde genişletiliyor.

 

Yeni Seat Ateca'nın özellikleri ve resimleri için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo