Skoda Kodiaq'ın öncüsü VisionS SUV Cenevre'de

Ototeknikveri     02 Şubat 2016 01:51

Skoda yeni Kodiaq ile modern tasarım dilini SUV segmentinde gösterecek. Markanın yeni Skoda VisionS konsepti 2016 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

Skoda Kodiaq'ın öncüsü VisionS SUV Cenevre'de
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept Skoda'nın gelecekteki SUV modellerinin nasıl görüneceğine dair fikir veriyor. Tasarım estetik, güç ve fonksiyonelliği dengeli şekilde biraraya getiriyor. Son yıllarda Skoda model serisini tamamen yeniledi ve genişletti. Bir sonraki adım seriye SUV segmentinden yeni modeller eklemek olacak. Skoda yeni tasarım dilini 2014'te VisionC tasarım çalışmasıyla ilk kez karşımıza çıkartmıştı. Marka şimdi bu dili SUV segmentine uyarlıyor. VisionS (“S” harfi SUV'yi simgeliyor) markanın gelecekteki SUV modelinin nasıl görünebileceğini simgeliyor. Yeni SUV başarılı Skoda Yeti'den daha büyük olacak. 4.70 metre uzunluğundaki konsept otomobilin genişliği 1.91 metre, yüksekliği ise 1.68 metre. Bu boyutlarla araba yolda varlığını güçlü bir şekilde belli ediyor. İç kabinde markayı popüler yapan klasik geniş kabin karşımıza çıkıyor. VisionS üç koltuk sırası ile geliyor ve altı yolcu için cömert genişlikte bir alan sağlıyor.

 

Skoda VisionS'in dış cephe tasarımı markanın yeni duyusal yaklaşımını yansıtıyor: Tüm kenarlar ve çizgiler net, düzgün ve keskin, crystalline tasarım elementleri dış cepheyi vurguluyor. Işık ve gölge arasındaki oyunlar özenle biçimlendirilmiş yüzeylerde çarpıcı efektler yaratıyor.

 

Kaputta yaratıcı şekilde plastik kullanılmış, konturlar markanın logosuna doğru akıyor. Geniş ön panjur ve yüksekte konumlandırılmış dört konik LED far konseptin yüzüne karakterini kazandırıyor, SUV kimliğini pekiştiriyor. Logo ve panjurdaki dikey çıtalar crystalline elementleri ile öne çıkıyor. Crystalline, Skoda'nın Çek kültüründeki kristal cam sanatına bir saygı duruşu.

 

Yandan görünüş VisionS konseptinin güçlü SUV karakterini ortaya koyuyor. Keskin tornado çizgisi kaportanın tamamını çevreliyor. Tekerlek bombeleri off-road karakteri vurgulayacak şekilde köşeli. Üst omuz konturu pervazlarda derin bir oyuntu meydana getiriyor. Aniden eğimlenen çatı çizgisi, uzun spoyler ve yanlara doğru çekilmiş hissi veren arka kısım tasarımı konsepte hareketsiz dururken dahi hızlı ve enerjik bir görünüm veriyor.

 

Skoda VisionS konseptinin arka kısmı heykelsi bir kalitede tasarlanmış. Güçlü bir difüzör yuvası geniş egzoz borularının sınırını çiziyor ve geniş SUV'ye yolda etkileyici bir görünüm kazandırıyor. Skoda logosu ve dinamik kesimli crystalline yuvalara sahip sığ arka lambalar alçak arka pencerenin hemen altında konumlanmış. Arka lambadan başlayan Skoda'nın karakteristiği C şekilli grafik tampondaki düz reflektörlere kadar devam ediyor.  

 

Skoda VisionS ışığında üretilecek yeni SUV modeli Skoda Kodiaq adını alması ve Ekim ayında yapılacak Paris Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo