Üreticiler Birliği Yeni Emisyon Testlerinden Endişeli

Ototeknikveri     04 Şubat 2016 12:36

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) Avrupa'da yeni gerçek sürüş emisyonları testi (RDE) uygulamasına geçişle ilgili endişelerini dile getirdi.

Üreticiler Birliği Yeni Emisyon Testlerinden Endişeli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dün yapılan açıklamada ACEA üreticilere daha fazla bilgi verilmesini, bu sayede yeni RDE gerekliliklerine uygun tasarım ve geliştirme süreçlerini planlayabileceklerini belirtti. Avrupa parlementosu yeni sistemin yürürlüğe konulmasını oyluyor. Eğer uygulama yürürlüğe girerse şu anki “Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü”nün bir parçası olan laboratuar temelli test sisteminin yerini alacak. RDE ile yeni otomobiller gerçek sürüş koşullarına daha yakın koşullarda test edilebilecek, emisyon değerleri daha gerçekçi olacak. Uygulamanın ikincil etkisi ise, üreticilerin otomobilin test sırasında farklı davranmasını sağlayacak hile yazılımları geliştirmesini engelleyecek olması. Bu durum en son Volkswagen emisyon skandalında yaşanmıştı.

 

Test uygulamalarında değişikliğe ihtiyaç olduğu kabul edilse de ACEA yeni uygulamaya çok hızlı geçilmesinin otomotiv endüstrisine zarar verebileceğini ifade ediyor. ACEA genel sekreteri Erik Jonnaert bu konuda “RDE'ye geçiş takvimine baktığımızda Avrupa'nın otomobil üreticileri için zamanlama ve yatırım anlamında büyük bir zorluk yarattığını görüyoruz.” diyor.

 

Zamanlama sorunu bir yana, ACEA aslında gerçek dünya emisyon testlerini destekliyor, sektördeki pek çok büyük firma da yeni test sistemine sıcak bakıyor.

 

Örneğin, bir açıklama yapan PSA Peugeot-Citroen yetkilileri hazır olduklarını, SCR teknolojili dizel motorlarının ve benzinli motorlarının RDE ve Euro 6.2 standartlarına yasalarda öngörüldüğü gibi Eylül 2017'den itibaren tam uyumlu hale geleceğini belirtti.

 

Fiat Chrysler de benzer bir yanıt verdi ve zaten uzun zamandan beri kendi bünyesinde otomobillerini gerçek sürüş koşullarında test ettiğini belirtti. Firmadan yapılan açıklamada gerçek sürüş koşullarında yapılan testlerde otomobillerinin laboratuar koşullarından farklı emisyon değerleri vermeyeceğinden emin oldukları ifade edildi ve “FCA olarak emisyon kontrol sistemlerimiz yolda da laboratuarda da aynı şekilde çalışır ve aynı sonuçları verir” denildi.

 

Geçen ay gerçekleştirilen ulaşım komitesinde, Volkswagen İngiltere patronu Paul Willis firmasının yeni test uygulaması ile ilgili görüşlerini aktarmıştı. Willis, Wolkswagen'in skandalın beş yıl öncesinden yani 2010 yılından beri daha gerçekçi bir test sistemi için çağrıda bulunduğuna dikkat çekti.  

Son Güncelleme : 04 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo