VW C Coupe GTE Konsepti Üretime Hazır Halde Görüntülendi

Ototeknikveri     05 Şubat 2016 02:40

Ortaya çıkan son fotoğraflarda VW C Coupe GTE konsepti prototipinin üretime hazır olduğu görülüyor. Prototip Phaeton ile benzerlik taşısa da pek çok özellik GTE modeline ait olduğunu kanıtlıyor.

VW C Coupe GTE Konsepti Üretime Hazır Halde Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak geçen yılki Şangay otomobil fuarında tanıtılan konsept şu anda üretim versiyonu için test prosedürlerinden geçiyor. Araç yeni Phaeton'a çağrışım yapsa da Volkswagen'in bir kaç hafta önce Phaeton'un gecikeceğini ve çıkışının 2020 yılını bulabileceğini duyurmuş olması aracın farklı bir model olacağına işaret ediyor. VW çok kez yeni Phaeton modelinin sadece elektrikli olarak çıkacağını duyurmuştu ancak bu prototipte çift egzoz çıkışı var, bu da yanmalı motorun işareti. Bunun bir C Coupe GTE prototip olduğunun bir başka kanıtı da testlerinin Passat ile birlikte yapılması. Bu da üretim versiyonunun Passat ile aynı platformu kullanacağı anlamına geliyor. Zaten prototip büyütülmiş bir Passat gibi görünüyor. Konseptin uzunluğu yaklaşık 5 metre, aks açıklığı ise oldukça fazla; 3 metre.

Üretim versiyonu yeni bir isim alacak geniş sedan Çin piyasasında satılacak ve muhtemelen konseptin plug-in hibrit sistemini de ödünç alacak. C Coupe GTE konseptinin hibrit sistemi turboşarjlı dört silindirli motor ile sekiz kademe otomatik şanzıman ve şanzımanın içerisinde bir elektrikli motordan oluşuyor. Toplam çıkış gücü 245 hp (180 kW), maksimum tork ise 500 Nm. Konsept bu değerler ile 80 km boyunca tek şarjla elektrikli modda gidebiliyor. Modelin çekiciliğini arttırmak için VW muhtemelen üretim versiyonunda bir dizi turboşarjlı benzinli motor da sunacak.

 

Modelin resmi tanıtımının bu yıl içinde Çin'deki büyük otomobil fuarlarından birisinde yapılması, satışların da yıl sona ermeden başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo