Honda, Fiat ve Chrysler 4.5 Milyon Otomobili Geri Çağırdı

Ototeknikveri     07 Şubat 2016 04:00

Potansiyel hava yastığı problemleri nedeniyle 4.5 milyon otomobil geri çağırıldı, bunların 1.2 milyon adeti Avrupa'da.

Honda, Fiat ve Chrysler 4.5 Milyon Otomobili Geri Çağırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda ve Fiat Chrysler Otomobilleri (FCA) firmalarına ait araçlar dünya çapında hava yastığı üreticisi Continental Otomotiv Sistemleri tarafından geri çağırılıyor. Potansiyel hava yastığı problemleri 2007 – 2015 yılları arasında üretilmiş otomobilleri etkiliyor. Avrupa'da yaklaşık 1.2 milyon adet otomobilin sorundan etkilendiği tahmin ediliyor. Bunların en az 1000 kadarının İngiltere'de kayıtlı Dodge Journey ve Chrysler Otomobiller olduğu belirtildi.

 

Avrupa'da etkilenen modeller ise şunlar:

CR-V (2007-2011 MY)

CR-Z (2011-2015 MY)

Jazz (2009-2014 MY)

Insight (2010-2014 MY)

 

Geri çağırma, sürücü tarafındaki hava yastığı şişirici ünitelerinin itici tabletlerindeki sorun nedeniyle yapılıyor. Bazı tabletler hava yastığının açılması sırasında gereğinden daha agresif bir patlama yapıyor. Şimdiye kadar müşterilerden bu konuda herhangi bir kaza haberi gelmedi.

 

Continental'in geri çağırması geçen yılın Takata hava yastığı fiyaskosunun üzerine geldi. Rakip Japon firma 6.5 milyon aracı geri çağırmıştı, bu geri çağırma esnasında zaten hava yastıklarının yanlış zamanlarda açılması ile ilgili bir problem nedeniyle başka bir geri çağırma daha yürürlükteydi.

 

Bir Honda sözcüsü halihazırda devam eden başka bazı geri çağırmalar ile kesişmeler olabileceğini belirtti. Geri çağırılan otomobiller üreticinin onayladığı servisler tarafından kontrol edilecek, eğer bir hata bulunursa hava yastığı şişiricisi değiştirilecek.  

Son Güncelleme : 07 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo