Toyota’nın Yeni Crossover Modeli Türkiye'de Üretilecek

Ototeknikveri     11 Şubat 2016 04:01

Toyota’nın yeni crossover modeli, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından üretilecek. Yeni model C-HR konsepti, üzerinde geliştirilecek.

Toyota’nın Yeni Crossover Modeli Türkiye'de Üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SUV segmentine yeni bir bakış açısı getirecek olan Toyota’nın C-HR konseptinde yeni crossover modeli, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından üretilecek. 2016 yılı sonunda bantlardan inecek olan yeni model, Türkiye’de üretilen ilk crossover ve ilk hibrit araç olacak. Yeni modelle birlikte fabrikanın üretim kapasitesi 150 binden 280 bin adede yükselecek. Halen üretimi süren Corolla ve Verso modellerinin yanı sıra, yeni modelle birlikte, Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere %90 oranında ihracat gerçekleştirilecek. Toyota’nın Sakarya’daki üretim merkezi Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), 2016 yılında C-HR konseptinde yeni C segment crossover modelini üretmeye başlayacağını duyurdu. Konsept araç, geçtiğimiz Eylül ayında Frankfurt Otomotiv Fuarı’nda sergilenmişti.

 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin üreteceği yeni model, bugüne kadar Türkiye’de üretilmiş ilk crossover ve aynı zamanda ilk hibrit araç olacak. Bu karar ile birlikte, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota’nın yeni global platformu’nda (TNGA) Japonya dışında üretim yapan ilk üretim tesisi olarak da bir diğer önemli başarıya imza atacak.

 

Üretilecek bu üçüncü model için gerçekleştirilen yatırım tutarı 450 milyon dolar olup, şirketin toplam yatırım tutarı 2.3 milyar dolara yükselecek. Yeni yatırım ile birlikte 1000 kişinin üstünde bir ilave istihdam da gerçekleştirilecek.

Yeni modelin üretimi, Corolla ve Verso ile aynı hat üzerinde gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısına katılan Toyota Motor Avrupa Başkanı Dr.Johan van Zyl, toplantıda şunları söyledi: “Toyota’nın küresel ürün grubu içinde çok önem arzeden yeni aracımızın Türkiye’de üretilecek olmasından dolayı Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye çalışanları ve yansanayileri adına gurur duyuyorum. Bu karar, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin, kalite ve verimlilik açısından dünya çapında Toyota’nın en iyi fabrikalarından biri olduğunu doğrulamaktadır. Yeni proje ile, Sakarya’daki fabrikamızın yıllık üretim kapasitesi yılda 150 bin adetten 280 bin adede çıkacaktır. Bu artış, bizim Avrupa üretim stratejimizde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin önemini ve yeni aracın beklenen popülerliğini yansıtan bir sonuçtur”.

 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato ise, basın toplantısının açılış konuşmasında : “Sakarya’daki üretim tesislerimizde üçüncü bir modeli üreteceğimiz için çok mutluyuz. Toyota Yeni Global Platformu’nda(TNGA), hibrit motorlu bir crossover üretme kararı, fabrikamızın ulaştığı yüksek verimliliğin ve yüksek kalite seviyesinin bir kanıtıdır. Bu karar aynı zamanda, Toyota’nın tüm çalışanlarımıza olan güveninin ve üstün kaliteli araçlar üretmek için gösterdiğimiz çabaların bir karşılığıdır. Tüm çalışanlarımızla birlikte tutkuyla çalışmaya devam edeceğiz. Yeni modelimiz, çalışanlarımızın, Türkiye’deki ve Avrupa’daki yan sanayimizin ve aslında Türkiye’nin gurur kaynağı olacaktır. Bu gurur, bizi gelecek başarılar konusunda daha da cesaretlendirecektir. Tüm enerjimizle çalışarak, mücadelemizi sürdüreceğiz, Sakarya’ya ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

1990 yılında, Toyota’nın Avrupa’daki ikinci üretim tesisi olarak kurulan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, seri üretim faaliyetlerine 7.nesil Corolla ile 1994 yılında başladı. 2002 yılından bu yana, ürettiği araçları Avrupa, Rusya, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya pazarlarına, ortalama %80 seviyesinde ihraç etmektedir.

 

Bugün itibarıyla toplam 1.7 milyon adet araç üretmiş olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, halen 3000’e yakın çalışanı ile üretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Son Güncelleme : 12 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo