Volkswagen Golf, Jetta ve Passat modelleri için CO2 değişikliklerini duyurdu

Ototeknikveri     12 Şubat 2016 02:37

Volkswagen CO2 emisyon skandalından etkilenen üç modeli ile ilgili bilgi yayınladı.

Volkswagen Golf, Jetta ve Passat modelleri için CO2 değişikliklerini duyurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kasım 2015'te bazı VW Grup otomobillerinin belirtilen CO2 emisyonlarının üzerinde değerlere sahip olduğu ortaya çıkmış, Aralık ayı itibariyle dokuz modelin yeniden sınıflandırılması gerektiği açıklanmıştı. Volkswagen tarafından belirtilen CO2 değerleri ile testlerde çıkan değerler arasındaki tutarsızlıklar sadece kilometrede bir kaç gram. Bu tutarsızlıklar Polo, Scirocco, Jetta, Golf Cabriolet, Passat Alltrack ve Passat modellerini etkiliyor. Otomobiller yeniden teste tabi tutuldu ve en büyük değişim Golf Cabriolet 2.0 TDI 110 S ve SE versiyonlarında saptandı. Bu modelde CO2 emisyonları 111 g/km'den 117 g/km'ye yükseldi. Jetta 2.0 TDI 110 manuel S, SE ve GT versiyonlarının CO2 değerleri 105 g/km'den 109 g/km'ye çıktı. Bu arada Golf 2.0 TDI 150 manuel Match versiyonunun emisyon değeri ise 106 g/km'den 109 g/km'ye çıktı. Golf 2.0 TDI 150 manuel GT versiyonu ve R-Line versiyonu CO2 emisyon değerleri daha önce 112 g/km olarak belirtilmesine rağmen bu kez 109 g/km çıktı.

 

Volkswagen İngiltere'de etkilenen otomobil sayısını perakende otomobiller için 90'dan az, ticari filo otomobilleri için ise 100'den az olarak belirtti. Firma bu otomobilleri kullanmakta olan müşterilerin değişiklikten etkilenmeyeceklerini, dileyen müşterilerin bu otomobiller yerine yeni VW otomobiller sipariş edebileceklerini, siparişlerini iptal edebileceklerini ya da daha yüksek CO2 emisyon değerlerinin bilincinde olarak mevcut otomobillerini kullanmaya devam edebileceklerini duyurdu. Firma önümüzdeki aylarda yeniden test edilecek son üç modelin verilerini de yayınlayacak.

 

Geçen ay çok sayıda Audi ve Seat otomobilin de yeniden sınıflandırıldığı ortaya çıkmış, bazı modellerde farklılık 10 g/km'yi bulmuştu. Volkswagen Grup CO2 emisyon değerlerindeki bu değişiklikleri gizlemeye çalıştığı iddialarını reddetti.

Son Güncelleme : 12 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo