2016 Mercedes E Serisi Sürüş Yardımı Sistemleri

Ototeknikveri     14 Şubat 2016 10:29

Mercedes-Benz'in yeni sürüş yardımı ve güvenlik sistemleri, güvenlik, konfor ve sürüş yardımını yeni bir seviyeye taşıyor.

2016 Mercedes E Serisi Sürüş Yardımı Sistemleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Standart olarak gelen aktif fren asistanı sürücüyü çarpışma riski oluştuğunda uyarıyor, acil fren durumunda doğru desteği sağlıyor ve gerekirse otomatik olarak fren yapabiliyor. Yavaş giden, duran ya da park halindeki otomobillere ek olarak, sistem yayaları da aracın önündeki riskli alandan geçerken tespit edebiliyor. Standart olarak gelen bir diğer sistem ise dikkat asistanı (ATTENTION ASSIST). Bu sistem uykulu, dikkati dağılmış durumdaki sürücüyü uyarabiliyor. Ayrıca yan rüzgar asistanı ile (CROSSWIND ASSIST) otomobilin savrulması önleniyor. 

 

E Serisi modellerini sınıfının en akıllı sedan otomobilleri yapan sürüş yardımı paketinin diğer bileşenleri ise şöyle:

DRIVE PILOT: Bu sistem Mercedes-Benz'in otonom sürüşe giden yoldaki ilerlemesini temsil ediyor. Sistem sadece öndeki araçla güvenli mesafeyi korumakla kalmıyor, saatte 210 km hıza kadar öndeki aracı takip edebiliyor. Bu da sürücü için hayatı kolaylaştırıyor. Sürücü normal sürüş sırasında freni ya da gazı idare etmek zorunda kalmıyor, Steering Pilot özelliği ile orta zorluktaki virajlarda da sürüş yardımı alabiliyor. Saatte 130 km'ye kadar olan hızlarda sistem çevredeki otomobiller ve paralel yapıları algılayarak yol çizgileri belirsiz olsa ya da hiç bulunmasa bile otomatik sürüşe devam edebiliyor. Özellikle sıkışık trafikte sistem sürüşü çok kolay ve konforlu hale getiriyor. 

 

Sürücüye yardımcı olan bir diğer özellik de otomobilin stop ettiği durumlarda 30 saniye içerisinde otomatik yeniden başlatma özelliği. Ayrıca, COMAND Online ile kombinasyon halinde hız sınırlandırma sistemi otomatik olarak aracın hızını yoldaki hız limiti tabelalarına ve navigasyon sistemine göre ayarlayabiliyor. Örneğin tali yollarda otomatik olarak hız saatte 100 kilometreye sınırlanıyor. İlave DRIVE PILOT inovasyonları arasında ilk kez aktif şerit değiştirme asistanı da var. Bu radar ve kamera temelli asistan sistem sürücüyü şerit değiştirirken destekliyor, aracı sürücü tarafından seçilen şeride geçirebiliyor. Sistem eğer seçilen şerit doluysa bir yandakine de geçebiliyor. 

 

Çapraz trafik fonksiyonlu aktif fren asistanı ise kavşaklardaki çapraz trafiği tespit edebiliyor, eğer sürücü yanıt veremezse otomatik fren yapabiliyor. İlk kez, sistem trafik sıkışıklarının en sonundaki tehlikeli durumları da algılayabiliyor, manevra yapabilecek kadar alan bulamadığında bir kaza meydana gelmeden otomatik fren yapabiliyor. Saatte 100 km'ye kadar olan hızlarda sistem kazaları tamamen önleyebiliyor, daha yüksek hızlarda ise kazanın şiddeti azaltılabiliyor. 

 

Evasive Steering Assist: Bu sistem aktif fren asistanının yaya tespit fonksiyonu ile birlikte çalışıyor. Sürücü elinde olmadan ya da kasten tehlikeli bir durumda tehlikeli bir manevra yaparsa sistem direksiyon torkunu ayarlayarak direksiyon hareketlerini destekliyor ve güvenliği sağlıyor. Böylece sürücünün, yolcuların ve yayaların zarar görmesi önleniyor.  

 

İleri seviye asistan sistemler: Yeni sürüş yardımı paketindeki akıllı asistan sistemler arasında yer alan aktif şerit koruma asistanı sürücünün istemsiz olarak şeritten çıkmasını önlüyor. Çarpışma riski ve benzeri durumlarda tek taraflı fren uygulanıyor. Kör nokta asistanı ise şehir içi trafikte düşük hızlarda yaygın olan yanal çarpışma riskini tespit ederek uyarı yapıyor. Saatte 30 kilometreye kadar olan hızlarda çarpışma önlenebiliyor. PRE-SAFE® PLUS arkadan gelen trafikten kaynaklı çarpışmaları ve bunların otomobildeki yolculara etkisini önleyebiliyor.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo