Mercedes C Serisi Cabriolet'den İpucu Çizimi

Ototeknikveri     15 Şubat 2016 01:29

Mercedes yeni çıkacak C Serisi Cabriolet modelinden bir ipucu çizimi yayınladı. Model Mart ayı başında Cenevre'de tanıtılacak.

Mercedes C Serisi Cabriolet'den İpucu Çizimi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes'in Cenevre otomobil fuarındaki standının odak noktası, performans testleri sırasında çok kez kameralara yakalanan üzeri açılabilen C Serisi modeli olacak. C Serisi Cabriolet açık tavanı haricinde coupe versiyon ile büyük oranda benzer olacak. Geçtiğimiz yıl sonunda kameralara yakalanan kısmen kamuflajsız bir prototip, coupe ile cabriolet versiyonlar arasında ciddi bir tasarım farkı olmayacağını ortaya çıkartmıştı. C Serisi Coupe oldukça çekici bir görünüme sahip iyi bir model. Cabriolet versiyonun açık tavanı bu çekiciliği daha da arttıracak. Bir Mercedes markalı Cabriolet modelden bekleneceği üzere, otomobilde AIRSCARF boyun hizası özel ısıtma sistemi ve AIRCAP hava deflektörü (rüzgarlık) bulunacak. İç kabin de büyük oranda coupe versiyonu yansıtacak ancak elektrikli açılır tavan için ilave kontroller bulunacak.

 

Motor seçeneklerine baktığımızda bunların da coupe versiyondan alındıklarını görüyoruz. Seriye ileride biturbo 3.0 litre V6 motor da katılacak. Bu motor Mercedes-AMG C43 Cabriolet versiyonuna yerleştirilecek. Çıkış gücünün 362 hp (270 kW), tork değerinin ise 520 Nm olması planlanıyor. Bu versiyonda 4MATIC dört çekişli sürüş sistemi ve otomatik vites de bulunacak. Bu kombinasyonla C Serisi Cabriolet 5 saniyede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza çıkabilecek.

 

Yıl bitmeden hemen önce ya da 2017 yılı başında Mercedes-AMG C63 Cabriolet versiyonu da seriye biturbo 4.0 litre V8 motorla katılacak. “S” tipinde motor 503 hp hp (375 kW) çıkış gücü ve 700 Nm tork sağlayacak ve bu sayede otomobil 4 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabilecek.

 

Mercedes'in daha güçlü versiyonlarından önce standart C Serisi Cabriolet'yi önümüzdeki haftalarda internette tanıtması, 1 Mart'tan itibaren de Cenevre'de sergilemesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo