Ssangyong SIV-2, Büyük Bir SUV'nin Habercisi

Ototeknikveri     16 Şubat 2016 06:53

Ssangyong yeni bir büyük bir SUV modeli üzerinde çalışıyor. Tivoli crossover modelinin üzerinde konumlanacak SUV iki yıl içinde piyasada olacak. Aracın izlerini taşıyan Ssangyong SIV-2 konsepti ise Cenevre'de sergilenecek.

Ssangyong SIV-2, Büyük Bir SUV'nin Habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni bir büyük SUV modeli üzerinde çalışan Ssangyong, Tivoli crossover modelinin üzerinde konumlandıracağı bu modeli iki yıl içinde piyasa sunmayaı hedefliyor. Bu yeni SUV otomobilin önizlemesi niteliğinde olan SIV-2 geliştirme konsepti ise, 1 Mart'ta başlayacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenecek. Orijinal SIV konsepti yine Cenevre Motor Show'da 2013'te tanıtılmıştı. Konseptle ilgili henüz çok az detay açığa çıksa da Koreli marka SIV-2 konseptinin Ssangyong'un “Güçlü, Özel, Lüks” teması temel alınarak geliştirildiğini ve “sürücü ile otomobil arasında duygusal bağ yaratarak Ssangyong serisi içinde önemli ve stratejik bir model haline geleceğini” belirtiyorlar.

Yeni modelin beş kişilik oturma kapasitesi sunması ve Nissan Qashqai ile benzer boyutta olması bekleniyor. SUV serisini Tivoli'den daha büyük bir modelle genişletmek Ssangyong'a Avrupa ve İngiltere'de devam eden SUV patlamasından faydalanma şansı verecek.

 

Konsepte güç veren ise yarı hibrit sistem. Sistemde 1.5 litre turboşarjlı benzinli motor, bir elektrikli motoru ve lityum-iyon bataryalar birarada bulunuyor. 48V yarı hibrit sistem yumuşak ve verimli sürüş sağlıyor, CO2 emisyonlarını azaltıyor ve boştayken ya da düşük hızlarda sessiz çalışıyor.

SIV-2 konsepti hafif yapılı kaporta, düşük ağırlık merkezi ve Ssangyong'un gelecekte alternatif hibrit ya da elektirkli modeller yaratabilmesine imkan tanıyacak bir şasi ve süspansiyon sistemine sahip.

 

SIV-2'nin üretim versiyonu 2018'de satışa çıktığında bir dizi dizel ve benzinli motrunun yanında alternatif enerjili motor seçeneklerine de sahip olacak. 

Son Güncelleme : 16 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo