İşte Skoda Kodiaq'ın Öncüsü; VisionS

Ototeknikveri     17 Şubat 2016 02:54

Çek üreticinin 2017 Skoda Kodiaq SUV modelinin öncüsü olma niteliğini taşıyan VisionS konsepti Cenevre Otomobil Fuarı'nın öncesinde resmi olarak tanıtıldı.

İşte Skoda Kodiaq'ın Öncüsü; VisionS
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda'nın daha yüksek satış rakamlarına ulaşmasınde önemli bir role sahip olacak SUV modeli Kodiaq'tan izler taşıyan konsept VisionS, bir çok ipucu görselinin ardından resmi olarak tanıtıldı. Volkswagen grubunda SUV segmentinde öne çıkan iki model olan Tiguan ve Touareg arasındaki boşluğu doldurması öngörülen Skoda Kodiaq'ın öncüsü olan VisionS, Çek üreticinin yeni tasarım anlayışına sahip olması, 4.70 metrelik uzunluğu, üç sıralı koltuk düzeni ve yüksek verimli plug-in hibrit teknolojisi ile dikkat çekiyor. Yeni Kodiaq ile sadece Yeti modeliyle yer aldığı sürekli büyüyen SUV pazarında önemli bir oyuncu olmayı hedefleyen Skoda, Nissan X-Trail, Honda C-RV, yeni nesil Renault Koleos gibi modellerin yanında, Kia Sorento ve Hyundai Santa Fe gibi araçlara da alternatif yaratacak.

 

Skoda'nın yeni kasa Superb ve Fabia modellerinde yer verdiği yeni tasarım anlayışı ile şekillenen Skoda VisionS, keskin ve temiz çizgileri ile öne çıkıyor. Island-Green adı verilen yeşil renkli gövdesi ile tanıtılan Skoda VisionS, 2.79 metre aks açıklığı, 4.70 metre uzunluğu, 1.91 metre genişliği ve 1.68 metre yükseliği ile heybetli bir görünüme sahip. Volkswagen grubunun Modular Transverse Matrix (MQB) adını verdiği ölçeklenebilir platform üzerinde yükselen VisionS, üç sırada altı adet koltuğa sahip. 

Yine Volkswagen grubundaki bir çok modelde yer bulan plug-in hibrit güç sistemine sahip olan VisionS, 225 hp çıkış gücü ile 0'dan 100 km/s hıza 7.4 saniyede ivmelenebiliyor. 200 km/s'lik son hıza ulaşabilen aracın ortalama tüketim değeri ise 1.9 litre olarak veiliyor. Km başına 45 gramlık Co2 emisyon değerine sahip olan ŠKODA VisionS 50 km boyunca sadece elektrikli olarak hareket edebilmesinin yanında, toplam 1000 km'lik bir menzil sunabiliyor.

 

Araçta görev alan içten yanmalı motor olan 1.4 TSI 156 hp ve 250 Nm tork üretiyor. Sürekli mıknatıslı elektrik motoru ise 54,4 hp güç ve 220 Nm pik tork değeri ile 1.4 litrelik TSI motora destek oluyor. Altı kademeli DSG, şanzımana entegre olan bu motorlardan güç ön aks üzerinden yere aktarılıyor. Skoda VisionS'te görev alan ikinci elektrik motoru ise 115,6 hp gücü ve 270 Nm torku arka aksa gönderiyor. Bu sistem sayesinde Skoda VisionS dört tekerlekten çekiş sisteminin avantajlarını, geleneksel sistemlere göre çok daha hafif bir yapı ile birlikte sunabiliyor. 

Üç farklı motoru ile birden çok sürüş seçeneği sunabilen ŠKODA VisionS maksimum verimliliği hedef alıyor. Skoda VisionS'in elektrik motorları için gereken enerji ise aracın ön ve arka aksları arasında yer alan 12.4kWh'lık lityum iyon bataryalardan sağlanıyor.

 

Skoda, yeni VisionS konseptinde, tüm yolcuların kullanımını mümkün kılan bir de multimedya sistemine yer verecek.

Son Güncelleme : 18 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo