2016 Honda Civic Sedan Aerodinamisiyle Dikkat Çekiyor

Ototeknikveri     17 Şubat 2016 10:54

Amerika'da satışa sunulan 2016 Honda Civic Sedan, aerodinamik tasarımı ile segmentinde öne çıkıyor. Yeni Civic Sedan bu sayede yakıt verimliliği ve daha fazla konfor sunuyor.

2016 Honda Civic Sedan Aerodinamisiyle Dikkat Çekiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Civic, hem yakıt verimliliği hem de iç mekan sessizliğini sağlamak için aerodinamikte sınıf lideri olacak şekilde tasarlandı. Hesaplamalı akışkanlar dinamiği kullanılarak aracın tasarım aşamasındaki verimliliği ölçüldü, bunu rüzgar tünelindeki ölçeklenmiş model testleri takip etti ve en sonunda tam ölçekli rüzgar tüneli testi yapıldı. Bu işlemler iki adet önemli getiri sağladı. Bunlar, aracın altındaki ve motor odasındaki hava akışındaki düzenlemelerden gelen rüzgar sürüklenmesindeki %15 azalma ve tekerlek tasarımından gelen %4 lük bir sürüklenme azalması oldu.

 

Aracın önündeki özel şekillendirilmiş bileşenler havanın, radyatörden ve motorun soğuk hava girişinden geçmesine kılavuzluk ederek geri kalan havanın aracın üstüne, etrafına ve altına yönlendirilmesini sağlıyor. Dar A sütunları ve öndeki gömme cam da Civic’in hava içinden geçerkenki verimliliğini arttırıyor. Tavanın arkasındaki yumuşatılmış eğim ve arka cam da aerodinamik verimliliği arttıran öğelerden.

 

Yeni Civic, Honda’nın seri olarak ürettiği benzinli araçlar arasında gövde altı en düz olan araç.  Kalıpla şekillendirilmiş alt panel, ön tamponun hemen altına konumlandırılarak, aracın altından geriye doğru akan havanın pürüzsüz bir şekilde akmaya başlamasını sağlıyor. Alüminyum karter koruyucu motorun ve şanzımanın altına konumlandırılarak soğutucu kanal görevi görüyor ve ortamdaki havanın hidrolik motor takozlarına ulaşmasını sağlıyor. Çift taraflı alt levhalar (LX donanımda kalıplanmış plastik, EX ve üstü donanımlarda akustik elyaf) ön tekerleklerin arkasından başlayarak arka tekerleklerin önüne kadar uzanıyor ve havanın pürüzsüz bir şekilde akmasını sağlamak bir yana yolcu kabinindeki rüzgar gürültüsünü de düşürüyor.

 

Her tekerlek ve lastiğin önüne konumlandırılmış yanal çıkıntılar (önde 21,5 cm genişliğinde, arkada 9 cm genişliğinde) hava akışının saparak lastiklerin etrafına doğru yönlenmesini ve ekstra aerodinamik verimlilik kazandırmayı amaçlıyor. Preslenmiş çelik egzoz susturucuları bile aerodinamik olarak şekillendirilmiş ve böylece aracın arkasında alt koruyucu kullanımına gerek kalmıyor. Bu da ideal aerodinamik verimliliğe sağladığı fayda yanında parça sayısının daha az olması, daha az karışıklık ve daha az ağırlık demek.

Son Güncelleme : 17 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo