Yeni 2016 Mercedes E Serisi'nde Dikkat Çeken Özellikler

Ototeknikveri     17 Şubat 2016 11:34

Yeni kasa Mercedes E Serisi, tasarım ve motor gamının yanında, mutimedya sistemi, güvenlik teknolojileri, konfor özellikleri ve karoser yapısıyla dikkat çekiyor.

Yeni 2016 Mercedes E Serisi'nde Dikkat Çeken Özellikler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2013 yılında Mercedes-benz yaygın otomobilden-otomobile ağları tanıtan ilk üreticiydi. Bu özellik şimdi dünyanın ilk tamamen bütünleşik otomobilden-X'e iletişim sistemi ile başka bir boyuta geçiriliyor. Bu sistem mobil telefonlar aracılığı ile yoldaki diğer otomobillerle bilgi paylaşımı sağlıyor. Örneğin öndeki otomobil sayesinde sürücü köşeleri görebiliyor, normalde göremeyeceği engellerden haberdar olabiliyor. Tehlike durumlarında, örneğin kardan kapanan yol, buzlanma, aşırı yağmur, yolda önceden gerçekleşmiş bir kaza ve onun enkazı gibi olaylarda önceden haber alınabiliyor. Bu sistemde E Serisi hem alıcı hem de verici konumunda. Yani yoldaki diğer otomobillere iletim yapılırken, bunlardan gelen bilgiler de alınabiliyor. Ayrıca iletişim otomobiller arasında otomatik olarak sağlanabildiği gibi sürücüler el ile veri girişi de yapabiliyor. 

 

PRE-SAFE® yandan gelen çarpmalara karşı koruma: Bu sistemle önlenemez bir yandan çarpma durumu tespit edildiğinde sürücü ya da öndeki yolcu tehlike alanından çıkartılıyor. Sistem bu durumda şöyle çalışıyor; ön koltuğun sırt kısmının yanında bir hava odacığı oluşturularak yolcu ya da sürücü ile kapı arasındaki mesafe arttırılıyor, aynı zamanda çarpmanın etkisi azaltılıyor. 

 

PRE-SAFE® Sound: Bu sistem iç kulaktaki bir refleks temel alınarak geliştirilmiş (stapedius refleksi). Sistem bir çarpışma riski sezildiğinde otomobilin ses sisteminde kısa bir sinyal oluşturuyor. Bu sinyal insanlardaki doğal refleksi harekete geçirecek şekilde ayarlanmış, böylece sürücü ve yolcular kaza ve kazanın oluşturacağı yüksek ses için uyarılıyor ve hazırlanıyor.

 

MULTIBEAM LED farlar: 84 ayrı kontrol edilen yüksek performanslı LED'e sahip yüksek çözünürlüklü MULTIBEAM LED farlar otomatik olarak yolu hassaslık kontrolü yapılabilen ve yoldaki diğer sürücüleri rahatsız etmeyen olağanüstü parlak ışıkla aydınlatıyor. Sağ ve sol farlar ayrı ayrı kontrol edilebiliyor ve yoldaki değişen koşullara dinamik olarak uyumlanabiliyor. Akıllı aydınlatma sisteminde hem uzun hem de kısa farlar tamamen dijital olarak kontrol edilebiliyor ve dünyada ilk kez tamamen elektronik aktif aydınlatma fonksiyonuna sahip.

Dijital anahtar: Bu sistem Near Field Communication teknolojisini kullanarak sürücüye akıllı telefonunu anahtar gibi kullanma imkanı veriyor.

 

Multifunction Telephony: Akıllı telefonlar kablosuz şekilde otomobile bağlanabiliyor, otomobilin dış antenini kullanabiliyor ve kablosuz şarj edilebiliyor. 

 

Multimedya Sistemi: Yeni nesil multimedya sistemi COMAND Online özelliği ile E Serisi'ta yer alıyor. Sistemin öne çıkan özellikleri arasında çift ekranın yanı sıra direksiyon üzerindeki dokunmaya duyarlı Touch Control butonları ve Multifunction Telephony özelliği sayılabilir.  Multifunction Telephony sistemi ile Qi standartını destekleyen tüm mobil cihazlar kablosuz şarj edilebiliyor. Orta konsolun önündeki şarj pedi 6 inç ekran büyüklüğüne kadar olan telefonlar için kullanılabiliyor. “NFC” logosuna dokunulduğunda sistem telefonu Near Field Communication teknolojisi ile araç ekranına ve otomobilin antenine bağlayabiliyor. Bununla birlikte telefon çağrıları otomatik olarak eller serbest modunda alınabiliyor.

 

Üç boyutlu dinleme keyfi

Standart olarak Mercedes-Benz tarafından geliştirilen Frontbass sistemi E Serisi'ta benzersiz bir dinleme deneyimi sunuyor. Sistem şasi traversi ve şasi kolundaki alanı bass hoparlörler için rezonans odacığı olarak kullanıyor. Eğer otomobil opsiyonel Burmester® 3D surround ses sistemi ile de donatılırsa (23 hoparlörlü) yolcular ve sürücü konser salonu benzeri bir ses kalitesi ile müzik dinleyebiliyor. Ses kalitesindeki üçüncü boyut tavan hoparlörü ile sağlanıyor.

 

Güçlü ama hafif yapılı kaporta

Olağanüstü güçlü bir gövde otomobilin iyi yol tutuşunu, düşük gürültü seviyesini ve titreşim seviyelerini, aynı zamanda kazalara karşı yüksek güvenliğini sağlıyor. Bunu başarmak için mühendisler kaportada alüminyum ve yüksek dayanıklı çelik bileşenleri öncekinden daha yoğun şekilde kullanmışlar. Ön kanatlar, kaput, bagaj kapağı ve ön ve arka kısımlarda geniş alanlar döküm alüminyum levhalardan imal edilmiş. Bu hafif yapılı tasarım yakıt tüketimini azalttığı gibi sportif bir performans ve kıvrak bir sürüş sağlıyor.

 

Rüzgara karşı

Aerodinamik performans yeni E Serisi'ın verimliliğinde en önemli etkenlerden birisi. E Serisi rekor kıran bir hava sürtünme katsayısına sahip: 0.23. Bunu elde etmek için aerodinamik uzmanları farklı detayları optimize etmiş ve yeni fikirler uygulamış. Örneğin AIRPANEL adlı panjur sistemi ile radyatör ızgarası ilave soğutma gerektiğinde otomatik açılıyor, plaka altındaki hava girişinde yer alan ikinci bir panjur ile sistemin performansı daha arttırılıyor. Ayrıca sofistike aerodinamikler gürültüyü minimize ediyor ve E Serisi'ı diğer lüks modellerden bile daha sessiz yapıyor.

 

Uzaktan park pilotu

Akıllı telefon uygulaması aracılığı ile artık otomobil garaj ya da park yerlerine uzaktan park edilebiliyor. Örneğin çok dar bir yere park etmek isteyen sürücü aracın içinden çıkarak otomobilini uzaktan bu dar park alanına sokabiliyor. Dönüşte aracına bineceği zaman yine uzaktan aracı park yerinden çıkartabiliyor. 

Son Güncelleme : 17 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo