Volkswagen Dizel Düzeltmelerinde İlerleme Kaydetti

Ototeknikveri     19 Şubat 2016 01:45

Üç haftalık uygulama sonunda dizel skandalından etkilenen Amarok otomobillerin yarısından fazlasında teknik düzeltmeler tamamlandı. Sıra Passat otomobillerde. Düzeltmeler sorunsuz gidiyor.

Volkswagen Dizel Düzeltmelerinde İlerleme Kaydetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üç haftalık çalışma sonucunda Almanya'da EA189 dizel motora yapılan Nox emisyonları ile ilgili teknik düzeltmelerin ilk aşamasında yarıya gelindi. Perşembe itibariyle yeni motor kontrol yazılımı 4300 Volkswagen Amarok otomobile yüklendi. Amarok artık EU5 emisyon standartları ile uyumlu. Aralık 2015'te Volkswagen Grup Alman Federal Motorlu Ulaşım Kurumu'na (KBA) Nox probleminden etkilenen EA189 motor için teknik düzeltmelerini sundu. Sunulan düzeltmeler onaylanınca Volkswagen bunları Ocak ayından itibaren 2.0 litre kapasiteli motorlarda uygulamaya koymaya başladı.

 

Önümüzdeki aylarda düzeltmeler aynı zamanda 1.2 ve 1.6 litre kapasiteli motorlara da uygulanacak. Volkswagen Ocak ayı sonunda Amarok modeli ile başladı. Mart ayında ise bunu 2.0 litre motorlu Volkswagen Passat otomobiller takip edecek. 1.2 litre motorların düzeltmesi ise Haziran sonu gerçekleştirilecek. Geri çağırma tamamlanırken, Eylül 2016'dan itibaren ise 1.6 litre motorlarda düzeltme yapılacak.

 

1.2 litre, 1.6 litre ve 2.0 litre EA189 motorlar için bir yazılım güncellemesi planlandı. Düzeltmenin bir araca uygulanması yarım saatten az sürecek. Amarok'da yapılan uygulama da bunu doğruladı. 1.6 litre motor için bir akış düzenleyici ek olarak hava giriş kanalına adapte edilecek, yazılım güncellemesi ile birlikte işlem toplam 45 dakika sürecek.

 

Bahsi geçen uygulamalar Amerika ya da Kanada için değil, sadece Avrupa için geçerli.

Son Güncelleme : 19 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo