Volvo V90 2016 Resmi Olarak Tanıtıldı

Ototeknikveri     19 Şubat 2016 04:07

Volvo, yeni V90 modelini gün yüzüne çıkardı. V90, markanın E segmentinde S90 ve XC90'dan sonraki üçüncü modeli olacak.

Volvo V90 2016 Resmi Olarak Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Merakla beklenen Volvo V90 dün İsveç Stockholm'de tanıtıldı. Şık ve esnek V90, ödüllü XC90 Suv ve yeni çıkan S90 lüks sedan ile birlikte Volvo'nun 90 serisinin en üstünde konumlanacak. Volvo'nun station segmentinde 60 yıl önce Volvo Duett ile başlayan muazzam deneyimini geleceğe taşıyan V90 estetik, materyaller ve her gerçek steyşının doğasında olan kullanım kolaylığı konusunda gerçekten başarılı. Firmanın CEO'su Håkan Samuelsson station segmentinde çok güçlü bir konumda olduklarını belirterek şunlar söylüyor: “Pek çok insanın zihninde biz station markası olarak yer etmiş durumdayız. Volvo markası bugün stationdan çok daha fazlasını temsil ediyor olabilir ancak bu alandaki zengin mirasımızı V90 ile geleceğe taşımaktan da memnunuz”. Yeni V90 Volvo'nun 90 serisinin üçüncü otomobili. Serinin tamamı firmanın özel tasarlanmış ve tamamen modüler ölçeklendirilebilir ürün mimarisi (SPA platformu) ile inşa edilmiş. Bu platform tasarım, üretim ve donanım anlamında yeni fırsatlar yaratıyor.

 

Volvo Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath yeni Volvo için “Modern lüks station, lüks deneyimi ile station siluetinin fonksiyonel köklerini birarada sunuyor. Yeni Volvo iç kabininin sofistike ambiyansı ile büyük kargo alanının bileşimi bağlanabilirlik ya da kargo ve depolama çözümleri ile doğru fonksiyonellik sağlıyor” diyor.

 

Yeni V90 modern Pilot Assist yarı otonom sürüş teknolojisi sunuyor, bu da piyasadaki en gelişmiş standart güvenlik paketi. Büyük hayvan tespit sistemi ve yoldan çıkma uyarısı, bunun yanı sıra sınıfında lider bağlanabilirlik sağlayan akıllı telefon entegrasyon sistemi Apple CarPlay öne çıkıyor. Volvo ayrıca yeni modelde sürüş dinamikleri üzerinde titizlikle çalışmış ve tamamen yeni ve rafine bir sürüş deneyimini sağlam bir kontrol hissi ve öngörülebilirlik ile birlikte yaşatıyor.

 

Volvo Ar-Ge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Peter Martens yeni modelin motorları ile ilgili “V90'a çok güçlü bir talep var. PowerPulse teknolojimiz dizel motoru besleyen üstün bir performans elde etmek üzere tasarlandı. T8 Twin Engine benzinli tak-çalıştır hibrit sistem ise 410 hp çıkış gücü ve 50 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor” bilgilerini veriyor.  

Son Güncelleme : 19 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo