2016 Maserati Levante SUV'den Resmi Fotoğraflar

Ototeknikveri     20 Şubat 2016 03:59

Yeni Maserati Levante SUV'nin dış cephe tasarımı İtalyan üreticinin kendi yayınladığı resmi fotoğraflar ile gün ışığına çıktı. Otomobilin tanıtımı 1 Mart'tan itibaren Cenevre Motor Show'da yapılacak.

2016 Maserati Levante SUV'den Resmi Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Maserati resmi fotoğrafları yayınlama kararını internete sızan casus fotoğraflar nedeniyle aldı. Firma yeni model ile ilgili bazı teknik bilgiler de verdi. Yapılan açıklamada modelin şasisinin olağanüstü otoyol performansı ile mükemmel off-road performansını birarada sunduğu ve en zorlu koşullarda bile rakipsiz yol tutuşuna sahip olduğu belirtildi. Levante'ın tüm versiyonları sofistike elektronik süspansiyon, kontrollü amortisörler ve ayarlanabilir havalı yaylar, Maserati'nin “Q4” dört çekişli sürüş sistemi ve SUV'lere özel ayarlanmış sekiz kademe otomatik vites ile donatılacak. Maserati Levante'ın -yakın zaman önce test esnasında görüntülendi- bir dizi benzinli ve dizel motor seçeneği ile çıkacağını onayladı. İlk piyasaya çıkışta model en az iki benzinli ve bir dizel seçenek sunacak.

 

Hem Levante 350 hem de Levante 430 aynı 3.0 litre V6 benzinli motoru kullanacak. Bu motor şu anda Ghibli ve Quattroporte'de yer alıyor. Levante 350, 6.3 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabilecek, maksimum hız saatte 243 kilometre olacak. Levante 430 ise sıfırdan saatte 100 km hıza 5.2 saniyede çıkacak, maksimum hızı saatte 263 kilometre olacak.

 

Dizel motor da yine 3.0 litre V6 ve bu motorla otomobil 6.9 saniyede sıfırdan yüze çıkıyor, maksimum hız saatte 230 km.

 

Bu motorların yanı sıra Levante ayrıca Quattroporte'nin V8 motorunu en üst donanım seviyesi performans versiyonu ile sunacak. Levante için tak-çalıştır hibrit versiyon da planlanıyor.

 

Yeni Levante fotoğraflarında kaputun heykelsi, dramatik formu ve Maserati'nin ön panjurunun cesur bir yorumu dikkat çekiyor. Konik farlar ve geniş hava girişleri de öne çıkan özelliklerden. Önemli özellikler arasında ön kanatlarda Maserati'nin imzası niteliğinde üç hava girişi, çerçevesiz kapı penceleri, üzerinde Saetta logosu bulunan trapezoit (ikizkenar yamuk) C sütunu, kaputun tepesine monte edilmiş bir spoyler ve dört egzoz çıkışını sayabiliriz.

 

Modelde 2011 yılının Kubang konsept otomobilden de stil esinlenmeleri var. Bu konsept Maserati'nin SUV piyasasına girme isteğinin sinyallerini veriyordu.

 

Resmi fotoğraflarda görülmeyen ancak casus fotoğraflarda bulunan en önemli ipuçları iç kabin ile ilgili. Casus fotoğraflarda direksiyon üzerinde otomatik vitesin vites değiştirme kanatçıklarını ve büyük merkezi multimedya ekranını görüyoruz.

 

Levante modelinin çıkışı Maserati için hayati önemde. Firma büyüyen lüks SUV piyasasında tutunmayı hedefliyor. Levante, Porsche Cayenne, BMW X5, Mercedes-Benz GLE ve Audi Q7 gibi modellerle rekabet edecek. Model kısa sürede Maserati'nin en çok satan modeli haline gelebilir. Firma satışlarını 2018 yılı itibariyle 70 bine yükseltmeyi hedefliyor.

 

Maserati patronu Harald Wester, Levante'ın fiyatının İngiltere'de 65 bin Sterlinden başlayacağını ve 81 bin 660 sterline satılan Quattroporte'nin fiyatını aşmayacağını belirtti.

 

Maserati Levante'ın ilk örnekleri İtalya Torino'da Mirafiori fabrikasında üretim hattından indi.

Son Güncelleme : 20 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo