Hyundai IONIQ Teknolojik Üstünlükleri

Ototeknikveri     21 Şubat 2016 12:18

Gelişmiş mühendislik ve teknoloji IONIQ'i benzerlerinden ayırıyor

Hyundai IONIQ Teknolojik Üstünlükleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

IONIQ mühendisleri sadece güç aktarım mekanizmalarını mümkün olduğunca verimli yapmaya değil, tasarım, konfor, kullanım kolaylığı ve multimedya sistemi ile de öne çıkan bir otomobil yaratmaya özen göstermişler. En yeni teknolojiler ve mühendislik teknolojileri IONIQ'in çekiciliğini arttırıyor ve onu rakiplerine karşı güçlendiriyor. IONIQ’in şık, coupe benzeri silueti ve basit, dikkatlice çizilmiş konturları dış cephe etrafında hava akışını daha verimli hale getiriyor. Ön tekerlek hava perdeleri, harici aktif hava flapı, arka spoyler ve difüzör, yan pervaz çıtaları, taban kapağı ve kapalı tekerlek tasarımı gibi ek uygulamalar otomobilin performansına ve dünyanın en verimli hibrit otomobili olma hedefine ulaşmasına katkıda bulunuyor.

 

Konfor ve kullanım kolaylığı

Otomobilin içerisinde memnuniyet verici, konforlu ve tazeleyici bir hava için gereğinden fazla enerji kullanmak yerine IONIQ'in klima kontrolü verimli çalışma moduna geçirilebiliyor. İçerideki havanın klima ya da ısıtmada maksimum kullanılması havalandırma kayıplarını azaltıyor ve sistemin genel etkinliğini arttırıyor. İki bölgeli klima kontrolü de “sadece sürücü” moduna alınabiliyor, bu da klima ve ısıtmada tasarruf sağlıyor. 

 

Hyundai'de ilk kez yer alacak bir IONIQ özelliği de geri dönüştürülmüş çevre dostu materyallerin inovatif şekilde kullanımı. Örneğin, kapı iç kaplamaları geri dönüştürülmüş plastik, pudralı ahşap ve volkanik taş kombinasyonundan üretilmiş. Bu materyaller geleneksel materyaller ile aynı kaliteli görünümü ve gürültü azaltma performansı verirken aynı zamanda ağırlığın %20 azaltılmasını sağlamış.

Petrol bazlı ürünlerin daha az kullanılması ile otomobilde daha yumuşak ve doğal bir his yaratılmış. Çevre bilinci otomobilin geneline yayılmış. Halıda ve tavan döşemesinde şeker kamışından elde edilen bir materyal kullanılmış. Soya yağından elde edilen maddeler içeren çevre dostu boyalar ile bazı bileşenlerde metalik renkler kullanılmış.  

 

Ekonomik Sürüş Asistanı ECO-DAS 

Ekonomik Sürüş Asistanı ECO-DAS (Eco-Driving Assistant System) IONIQ'in mümkün olduğunca daha da verimli kullanılabilmesine yardımcı oluyor. ECO-DAS uydu navigasyon sisteminde belirlenen sürüş rotasını ve trafik seviyesini tespit ediyor. Sistem en verimli pil şarj seviyesini ayarlıyor, gerektiği durumlarda ilave motor desteğini devreye sokuyor.

 

İleri teknoloji sistem tasarruflu, düşük maliyetli sürüşü teşvik ediyor. Sürücüye daha kestirme ya da gazı ve freni zorlamayacak daha uygun rotalar öneriliyor. Bu tavsiyeler hem yakıt verimliliğini hem de pil kapasitesini optimize ediyor ve elektrikli sürüş mesafesini arttırıyor.

 

Multimedya sistemi 

Müşterilerin çeşitlilik gösteren yaşam biçimlerine uyum sağlaması için, IONIQ modern multimedya ve bağlanabilirlik özellikleri sağlıyor. IONIQ yeni nesil yüksek çözünürlüklü 7 inç TFT bilgilendirme ekranı ile donatılmış. 1280x720 piksel çözünürlüğe sahip ekran, şarj durumu, hız, yakıt seviyesi gibi bildirimleri görüntülüyor. Seçilen sürüş moduna göre arka plan rengi ve arayüz değiştiriliyor. 

 

IONIQ aynı zamanda Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile sürücü ve yolcuların akıllı telefonlarını ve tabletlerini yolculuk deneyimine dahil ediyor. Mobil cihazlardaki müzik, telefon ya da navigasyon fonksiyonları ekrana yansıtılabiliyor ve ekrandan kontrol edilebiliyor. Böylece sürücü dikkatini yoldan ayırmadan bu özellikler kullanabiliyor. IONIQ ayrıca kablosuz endüktif şarj pedi ile sürücü ve yolcuların mobil cihazlarının pilinin daima dolu olmasını sağlıyor (Qi standartını destekleyen cihazlarda). 

Son Güncelleme : 21 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo