Yeni MiNi Clubman ALL4 Teknik Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     21 Şubat 2016 09:59

Yeni MINI Clubman ALL4 premium kompakt segmentindeki yenilikçi otomobil konseptini markaya özgü sürüş keyfinin daha sportif ve daha çok yönlü sürümüyle bir araya getiriyor.

Yeni MiNi Clubman ALL4 Teknik Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen yeni bir boyutta en son MINI hissi şimdi dört çeker sistemi ile birlikte. Yeni MINI Clubman ALL4 premium kompakt segmentindeki yenilikçi otomobil konseptini markaya özgü sürüş keyfinin daha sportif ve daha çok yönlü sürümüyle bir araya getiriyor. En son MINI nesli için yeni geliştirilen dört çeker sistemi iki motor versiyonuyla birlikte sunuluyor. En büyük ve en çok yönlü MINI modelinde elektrohidrolik düzenleme, optimize ağırlık ve artırılmış verimlilikle birlikte dört çeker ALL4 sisteminin yeni neslinin prömiyeri gerçekleştiriliyor. Ön aksta takviyeli kalkış ayna dişlisi, güç aktarımı için çift bölümlü döner şaft ve arka aks diferansiyelinde Asılı çok diskli kavrama ile yeni bir yapım ilkesi içeren model, karakteristik MINI önden çekiş sistemine ideal bir alternatif ve destek oluşturur. ALL4 kumanda ünitesinin Dinamik Denge Kontrolü (DSC) ile bağlantısı sayesinde belirli durumlara hassas şekilde uyarlanan ön ve arka tekerlekler arasında tahrik torku paylaşımı sağlanır. Sürüş stili ve yol yüzeyindeki değişikliklere hızlı tepki her türlü hava ve yol koşulunda son derece sportif kullanım ve üstün çekiş özelliklerini mümkün kılar.

 

Pazara sunulan yeni modeller arasında en son nesil MINI TwinPower Turbo Teknolojisine ve düz ve Steptronic şanzımanın en yeni versiyonlarına sahip son derece güçlü motorları içeren yeni MINI Clubman ALL4 (ortalama yakıt tüketimi: 6,9 –4,8 l/100 km; ortalama CO2 emisyonu: 159 – 126 g/km); 2,0 litre 4 silindirli benzinli motor (141 kW/192 bg) ve standart 6 ileri düz vitesin yanı sıra opsiyonel 8 ileri Steptronic şanzımana sahip MINI Cooper S Clubman ALL4; 2,0 litre 4 silindirli dizel motor (140 kW/190 bg) ve standart olarak 8 ileri Steptronic şanzımana sahip MINI Cooper SD Clubman ALL4 yer almaktadır.

 

Güçlü motorlar ve dört tekerleğe çekiş kuvveti optimize edilmiş güç aktarımı yoğun bir sürüş keyfi sunar. Direksiyon üzerindeki vites kulakçıklarıyla 8 ileri Steptronic spor şanzıman ve hareketsiz durumdan itibaren son derece dinamik hızlanma için Kalkış Kontrolü opsiyonel olarak sunulur. Verimli tasarım ile ALL4 yeni dört çeker sisteminin yanı sıra kapsamlı MINIMALISM teknolojisi optimize edilmiş yakıt tüketimi ve emisyon rakamları sağlar. Otomatik çalıştırma/durdurma fonksiyonu standart olarak sunulurken opsiyonel MINI Sürüş Modları ve Steptronic şanzıman ile birlikte ayrılmış güç aktarım organlarıyla seyir özelliği dahil olmak üzere GREEN modu da mevcuttur.

 

MINI tarafından erişilen en üst düzeyde günlük pratik kullanım ve uzun mesafeli yolculuklara uyum özelliğine ek bir katkı olarak dört çeker sistemi ALL4 sunulur. Yeni MINI Clubman ALL4 markaya özgü go-kart hissini güvenli yol tutuş özellikleri ve her zaman üstün sürüş konforuyla bir araya getirir. Tek mafsallı yaylı ön aks ve çok bağlantılı arka aks içeren, rakipleri arasında benzersiz süspansiyon teknolojisinin yanı sıra lastik genişliği ve ağırlık açısından optimize edilmiş, burulmaya dayanıklı sert gövde yapısı sayesinde maksimum çeviklik elde edilir. Elektromekanik direksiyonu standart olarak Servotronic fonksiyonuna sahiptir.

 

Dinamik Çekiş Kontrolü (DTC), Elektronik Diferansiyel Kilidi Kontrolü (EDLC) ve Performans Kontrolü dahil olmak üzere Dinamik Denge Kontrolü (DSC) MINI Clubman ALL4 ile birlikte standarttır. Spor süspansiyon ve Dinamik Amortisör Kontrolü opsiyonel olarak sunulur. Standart model 17 inç formatında hafif alaşım jantlara sahiptir, hafif alaşım jantlar maksimum 19 inçe kadar opsiyonel olarak sunulur.

 

Yeni MINI Clubman şimdi sekiz motor tipiyle birlikte sunulmaktadır. Kompakt segmentte benzersiz bir otomobil konsepti için klasik station wagon geleneğinde kapsamlı çeşitlilik sunar. Dinamik şekilde uzatılmış silueti, güçlü omuz çizgileri, uzun tavan çizgisi ve eğimli arka bölümüyle farklı gövde tasarımı sunan otomobilin aerodinamik özellikleri ön rüzgarlıktaki hava girişleri formundaki Hava Perdeleri ve ön tekerlek çamurluklarının arkasındaki Havalandırma olarak bilinen hava çıkışları sayesinde optimize edilmiştir. Beş koltuklu otomobilde dört ön yan kapı ve arkada yana açılan ayrık kapılar üst düzeyde çok yönlü kullanım sağlar. Bagaj bölümü hacmi 360 litre olan otomobil, opsiyonel 40 : 20 : 40 oranında bölümlenebilme özellikli arka sırt dayamasıyla maksimum 1250 litre depolama hacmi sunar. Gövde rengi seçenekleri metalik Digital Blue rengini kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

 

Üst bölümde geniş gösterge paneli ve kokpit ön panel çerçevesi ile farklı biçimde tasarlanan iç tasarım; direksiyon kolonu üzerinde gösterge paneli, farklı ekran fonksiyonlarına sahip merkezi gösterge, sezgisel biçimde kullanılabilen klima kumanda ünitesi, elektrikli park freni, saklama bölmeleri, iki bardak tutucu, MINI kumanda ünitesi ve kol dayamasına sahip merkezi konsol içerir.

 

Ağırlık ve çarpışma açısından optimize edilmiş gövde yapısı, ön ve yan hava yastıkları, yan perde hava yastıkları, önde kemer gergileri ve adaptif kemer kuvveti sınırlayıcı bulunan, tüm koltuklarda 3 noktalı otomatik emniyet kemerlerini içeren standart güvenlik bağlantılarına sahiptir. Arkada ve opsiyonel olarak ön yolcu koltuğunda ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı yer alır. Lastik basınç göstergesinin yanı sıra otomobil olağanüstü akustik ve titreşim konforuna sahiptir.

 

Sürüş keyfini, konforu ve kişiselliği artırmak üzere eksiksiz opsiyonel donanım yeni MINI Clubman ALL4 modelinde de mevcuttur. Donanım şu özellikleri içerir: Bağımsız otomobil ayarı için MINI Sürüş Modları; MINI Head-Up-Display, Park Asistanı, geri görüş kamerası ve sürüş Asistanı dahil olmak üzere modern sürücü destek sistemleri; LED farlar; LED sis farları; sürücü ve ön yolcu için elektrikli olarak ayarlanabilen koltuklar; bölmeli kapıların temassız olarak açılabilmesi özelliğine de sahip Konfor Erişim sistemi; römork çeki demiri; panoramik cam tavan; LED iç ve ortam aydınlatması ile otomobilin kilitleri açılırken ve kapatılırken sürücü tarafındaki dış aynadan yansıtılan MINI logosunu içeren MINI Excitement Paketi; arkadan aydınlatmalı kapı çerçevelerini içeren MINI Yours İç Tasarım Stilleri; kuyruk anteni üzerinde kırmızı LED durum ışığını içeren alarm sistemi. Ürün yelpazesi ayrıca özel John Cooper Works ve MINI Yours seçeneklerini ve güncel MINI Connected araç içi haber/eğlence programını içerir.
Motor tipleri:

 

MINI Cooper S Clubman ALL4: MINI TwinPower Turbo Teknolojisine sahip 4 silindirli benzinli motor (turboşarj, direkt enjeksiyon, tam değişken supap kontrolü, değişken kam mili kontrolü),
Kapasite: 1.998 cc, güç: 5.000 dev/dak'da 141 kW/192 bg,
Azami tork: 1250 dev/dak'da 280 Nm (Takviye ile 300 Nm)
Hızlanma (0-100 km/sa): 7,0 saniye (otomatik: 6,9 saniye),
Azami hız: 225 km/sa (225 km/sa),
Ortalama yakıt tüketimi*: 7,0 – 6,9 litre (6,4 – 6,3 litre)/100 kilometre,
CO2 emisyonu*: 162 – 159 g/km (149 – 146 g/km), egzoz emisyonu standardı: EU6.
 
 

MINI Cooper SD Clubman ALL4: MINI TwinPower Turbo Teknolojisine sahip 4 silindirli dizel motor (değişken türbin geometrili turboşarj, common rail direkt enjeksiyon),
Kapasite: 1995 cc, güç: 4.000 dev/dak'da 140 kW/190 bg,
Azami tork: 1750 – 2500 dev/dak'da 400 Nm,
Hızlanma (0-100 km/sa): 7,2 saniye,
Azami hız: 222 km/sa,
Ortalama yakıt tüketimi*: 4,9 – 4,8 litre/100 kilometre,
CO2 emisyonu*: 129 - 126 gr/km, egzoz emisyonu standardı: EU6.

 

* EU test döngüsü rakamları, yakıt tüketimi seçilen lastik tipine bağlıdır.

 

Dış boyutlar:
Uzunluk: 4.253 milimetre
Genişlik 1.800 milimetre
Yükseklik: 1.441 milimetre
Aks aralığı: 2.670 milimetre

Son Güncelleme : 21 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo