Volvo'nun Yeni Polestar Modelleri Dört Slindirli Motorlarla Gelecek

Ototeknikveri     22 Şubat 2016 02:28

Volvo'nun Polestar performans otomobillerinde de markanın yeni Drive-e teknolojisine sahip dört silindirli motorlar görev almaya başlayacak.

Volvo'nun Yeni Polestar Modelleri Dört Slindirli Motorlarla Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun Polestar markası yeni modellerinde firmanın daha hafif dört silindirli motorlar kullanma felsefesini takip edecek. S90, V90 ve XC90 gibi Volvo'nun yeni modellerinin performanslı versiyonları da güçlendirilmiş dört silindirli motorlar ile gelecek. 2014'te dört silindirli motorun 450 hp güç üreten prototipi duyurulmuştu. Gelecekteki bir Polestar modelinde, (muhtemelen bu model yeni S60 sedan olacak), yer alacak bu motor 2019 yılından önce hazır olacak. Motorla ilgili görüşleri sorulduğunda Volvo tasarım direktörü Thomas Ingenlath “Oynamak, yenilikler denemek için her zaman biraz yer vardır. Polestar markası bunun için iyi bir fikir” şeklinde konuştu. Motorlardan sorumlu yönetici Olle Fast ise 450 hp prototip motorun, üretim versiyonu arabalar için de kesinlikle uygun olduğunu belirtti. Fast, Volvo'nun mevcut motor serisinin büyüme potansiyeline sahip olduğunu bu şekilde göstereceklerini ifade etti.

 

Yeni çıkan 90 serisinin temelinde bulunan SPA platformu elektrikli otomobillere uyumlu olarak tasarlanmış. Dolayısıyla performans odaklı elektrikli motorlar görmemiz de muhtemel. Olle Fast, 1.5 litre üç silindirli motorun 60 ve 90 serilerinde yer alacağını da onayladı. Ayrıca V90'ın bir Cross Country versiyonunu da görebileceğiz. S90 versiyonu için de potansiyel var. Yeni 60 serisinin çıkışını takiben XC60 SUV, S60 sedan ve V60 station modellerinin tamamı 2019'dan önce yollarda olacak.  

Son Güncelleme : 22 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo