SEAT, Samsung ve SAP ile Teknoloji İşbirliği Yapacak

Ototeknikveri     24 Şubat 2016 03:44

Geleceğin otomobili park yerini bulmakla kalmayıp otopark parasını da ödeyecek. Dijital anahtar paylaşımı teknolojisi de yolda.

SEAT, Samsung ve SAP ile Teknoloji İşbirliği Yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SEAT, Avrupa’nın en büyük teknoloji etkinliği Mobile World Congress’te teknoloji devi Samsung’la birlikte ağa bağlı otomobillerin geleceğini sergiledi. SEAT, ilk kez geçen yaz Ibiza süpermini modelinde Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink sistemlerine birarada Full Link multimedya sisteminde yer verdi. Şimdi Samsung ve SAP ile güçlerini birleştiren firma akıllı park çözümleri üretecek. SEAT’a göre, sürücüler park yeri bulmak için ortalama 20 dakika zaman harcıyor, yoldaki sürücülerin %30’u etrafta dolaşıp park yerini arayanlardan oluşuyor. SEAT ve ortakları yerel yetkililerle ve otopark firmaları ile birlikte çalışarak bulut sunucularında tüm park yerlerinin bir veritabanını oluşturacaklar. Böylece sürücüler park yeri ayırabilecek ve Samsung Pay aracılığı ile otopark ücretlerini ödeyebilecekler. Otomobilin navigasyon sistemi sürücüyü park yerine yönlendirecek, otomobil park yerine ulaştığında bariyer otomatik olarak kalkacak.

 

Öte yandan, bu sistemin uygulanabilmesi için otopark işletmecilerinin SAP teknolojisini satın alması gerekiyor. Ayrıca Samsung Pay şu anda sadece ABD ve Güney Kore’de kullanılabiliyor.

 

SEAT, Samsung’la birlikte yeni bir dijital anahtar sistemi üzerinde de çalışıyor. Bu sistem önceden belirlenen kullanıcıların bir akıllı telefon uygulaması aracılığı ile arabanın sahibinden erişim izni isteyebilmesine imkan tanıyor. Ardından araç sahibi kullanıcılara erişim izni verebiliyor, bunu yaparken aynı zamanda otomobilin hızını, müzik sisteminin ses seviyesini ve otomobilin ne kadar süre ile kullanılabileceğini kısıtlayabiliyor. Bu yeni teknolojinin kat etmesi gereken biraz daha yol var. Henüz anahtar görevi gören böyle bir telefon uygulaması kullanılabilir durumda değil.

 

SEAT, Accenture ile birlikte otomobil – ev arasında bağlantı, sürücü davranışları takibi ve otomobil durum bildirimleri gibi konularda yeni uygulamalar geliştirmeye devam ediyor.

 

Firma aynı zamanda ana firması Volkswagen ve Barcelona belediyesi ile birlikte bir mobilite projesi üzerinde çalışıyor. Proje akıllı mobilite için teknolojnin tüm yönlerinden faydalanıyor.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo