Alfa Giulia Modelleri Cenevre’de Paketinden Çıkacak

Ototeknikveri     24 Şubat 2016 04:52

Alfa Romeo, uzun zamandır beklenen Giulia orta boy sedan modelinin anaakım versiyonlarını gelecek hafta Cenevre Auto Show’da tanıtacak.

Alfa Giulia Modelleri Cenevre’de Paketinden Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Eylül ayındaki Frankfurt fuarında firmanın yüksek performanslı, Giulia Quadrifoglio modeli tanıtılmıştı. Audi A4 ve BMW 3 Serisi’nin rakibi olan Giulia, giriş seviyesi 2.0 litre benzinli motor ve (ABD’de piyasaya sürülmesi beklenmeyen) 2.2 litre dizel motor ile sunulacak. Giulia Quadrifoglio ise Ferrari türevi 505 hp ikili turboşarjlı V6 motor ile geliyor. Quadrifoglio’nun ABD’de satışı yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak. 2.0 litre versiyon ABD’deki galerilere yıl sonu itibariyle ulaşacak. Aslında Quadrifoglio’nun yılın ilk çeyreğinde ABD’de olması, yıl ortasına kadar serinin kalan kısmının da gelmesi bekleniyordu. Direkt enjeksiyonlu ve turboşarjlı 4 silindirli yeni 2.0 litre motor da 180 hp, 250 hp ve 330 hp versiyonları ile seride yer alacak. Motor aynı zamanda FCA’nın MultiAir değişken valf sistemine sahip.

 

Giulia aynı zamanda revize edilmiş 2.2 litre dizel motorun daha yüksek güç çıkışlı bir versiyonunu kullanacak. Bu motor ilk kez geçen yıl Jeep Cherokee ile çıkmıştı. Motor maksimum 210 hp çıkış gücüne sahip ancak daha yakıt tasarruflu 135 hp ve 180 hp versiyonları da sunulacak.

 

Haziran 2015’te Alfa Romeo müzesinde sergilenen Giulia, inişli çıkışlı bir geliştirme sürecinden geçti. Bu ay, FCA eski Ferrari baş mühendisi Roberto Fedeli’yi BMW Grup’tan geri çekmeyi başardı ve Fedeli Alfa ve Maserati’deki teknik zorlukların çözümü için yardım etti.

 

Giulia’nın çıkışı planlanan tarihten aylar sonrasına sarktı. Tedarikçiler arasından bazı kaynaklar Giulia’nın ön, yan ve arka çarpma testlerini geçemediğini, bunun da sedan modelin geliştirme sürecini 6 ay kadar uzattığını iddia ediyor.

 

Quadrifoglio versiyonunun Avrupa’da geçen yılın sonunda, temel Giulia’nın ise Mart ayında çıkması gerekiyordu ve Avrupa’daki bayilere bu yönde açıklama yapılmıştı. Quadrifoglio ve dizelin yeni çıkış tarihi 31 Mart. İtalya’daki bayilerde teslimatlar Mayıs sonu ya da Haziran başında başlayabilir. 2.0 litre benzinli motorlu Giulia ise Avrupa’da yıl sonunda çıkacak.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo