VW Yarı Kompakt SUV segmentine giriyor

Ototeknikveri     24 Şubat 2016 05:14

Volkswagen, Tiguan modelinin hemen altında konumlandıracağı yeni bir küçük SUV modelin hazırlıklarını sürdürüyor.

VW Yarı Kompakt SUV segmentine giriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, Avrupa’nın hızla büyüyen yarı kompakt SUV segmentine girmeyi planlıyor. Volkswagen Grubu’nun ana markası Opel Mokka ve Renault Captur gibi modellere rakip olarak çıkarttığı üretime hazır konseptini gelecek hafta Cenevre’de tanıtacak. Volkswagen Cenevre’de Çin’e yönelik bir modelini de sergileyecek. Firma şimdilik bunun ne tipte bir otomobil olduğunu açıklamıyor. VW SUV konseptinin ipucu fotoğraflarını medyaya sundu. Konsept büyük bir SUV atağının başlangıcı olarak tanımlanıyor. Firmadan yapılan açıklamada Up mini otomobilin güncellenmiş bir versiyonunun da fuarda tanıtılacağı belirtildi. Konsept modern ve uygun fiyatlı bir SUV’nin önizlemesi niteliğinde ancak hakkında şimdilik daha fazla bilgimiz yok.

 

Daha büyük Tiguan kompakt SUV’nin altında konumlanması beklenen konseptin Mokka gibi rakiplerden müşteri çekmesi bekleniyor. Bu arada Mokka da geniş kapsamlı bir makyajla Cenevre’de olacak.

 

VW markası CEO’su Herbert Diess iki SUV’nin Tiguan’ın altında ve üzerinde konumlandırılmasını istiyor. Tiguan’ın üzerinde yer alacak SUV’ler Touareg ve yeni çıkacak orta boy SUV olacak. Bu model yıl sonunda firmanın ABD’nin Tennessee eyaletindeki Chattanooga fabrikasında üretilmeye başlanacak.

 

Firma içinden bir kaynağa göre Cenevre konsepti bu küçük crossover modellerden birinin önizlemesini sunacak.

 

VW 2014 Cenevre Auto Show’da Tiguan’ın altında konumlanacak SUV için T-Roc çalışmasını sergilemişti. 3 kapılı T-Roc, Cenevre konseptinden daha büyük, Tiguan’dan daha küçük bir başka SUV için temel olabilir.

 

Avrupa’da çıkan ikinci nesil Tiguan şu anki modelden daha büyük ve altında iki SUV’ye daha yer bırakıyor. Eski VW güç aktarım mekanizmaları yöneticisi Heinz-Jakob Neusser Eylül ayında Frankfurt’taki fuarda gazetecilere bu yönde açıklama yapmıştı.

 

VW’nin 2012 Sao Paulo Auto show’da tanıtılan küçük Taigun konsepti gelişen piyasalar için güçlü bir küçük crossover olarak üretilecekti. Ancak Volkswagen konsepti üretime geçirme planlarını rafa kaldırdığını, bunun yerine Avrupa’da da satabileceği bir modele odaklanacağını açıkladı. Avrupa’da segmentte patlama yaşanıyor.

 

Geçen yıl yarı kompakt SUV ve crossover satışları Avrupa’da %36 arttı ve 10.4 milyon adeti buldu. Captur 194 bin 440 adet satışla segmentin lideri oldu ve %17 artış kaydetti. Mokka %28 artış ve 163 bin 300 adet satış ile 2 numara oldu.

 

Cenevre’de sergilenecek modelin üretim versiyonunun ABD’de satılması beklenmiyor. VW burada satışları arttırmak için Chattanooga fabrikasında üreteceği orta boy crossover ve Tiguan’ın uzun aks aralıklı versiyonuna güveniyor.

 

Çin modeli

VW ikinci dünya prömiyeri hakkında yorum yapmıyor ancak kaynaklara göre Çin’e yönelik üretilecek bir otomobilin tanıtımı yapılacak. VW konsepti Çin’deki bir fuar yerine Cenevre’de tanıtıyor çünkü modelin diğer piyasalarda da başarılı olacak kadar çekici olduğunu göstermek istiyor. Yine kaynaklara göre konseptin önizlemesini sunacağı model düşük bütçeye yönelik bir model değil.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo