2016 Audi S4 Artık Çok Daha İddialı

Ototeknikveri     01 Mart 2016 01:58

Audi, Cenevre Otomobil Fuarı'nda yer alacak ve öncüsüne göre günlük kullanıma daha uygun olan yeni nesil S4 modelini yakında satışa sunmaya hazırlanıyor.

2016 Audi S4 Artık Çok Daha İddialı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek güç, abartısız bir yaklaşım, geniş kapsamlı özellikler ve yüksek düzeyde günlük kullanım kolaylığı; bütün bu güçlü yönler Audi S modellerinde biraraya geliyor. Tüm modellerde quattro daimi dört çekişli sürüş sistemi yer alıyor. Akıllı ve hafif yapılı tasarım, güçlü motor ve çok sayıda modern teknoloji ile A4 serisinin yeni top modeli yarışa liderlik ediyor. En dikkat çeken özellik yeni geliştirilmiş direkt yakıt enjeksiyonlu V6 motor. Motor yüksek verimliliğe sahip turboşarj teknolojisi, yeni yanma süreci ve inovatif termal yönetim ile geliyor. Çıkış gücü, tork değeri, düşük yakıt tüketimi ve hafif yapısı ile motor selefini gölgede bırakıyor.

 

3.0 TFSI motor 260 kW (354 hp) çıkış gücüne ve 500 Nm tork değerine sahip. Güç 1300 – 4500 rpm aralığında sürekli şekilde genişliyor ve güvenli bir sürüş hissi veriyor. Yeni turboşarj teknolojisi erken maksimum tork ile spontan ve doğrudan bir yanıt sağlıyor. Bu motorla yeni Audi S4 sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 4.7 saniye gibi etkileyici bir sürede çıkıyor. Maksimum hız elektronik olarak saatte 250 km ile sınırlanmış.

 

Yeni geliştirilen motorun avantajı daha büyük sürüş dinamikleri ve yüksek güç kaynaklarının yanı sıra özellikle sportif sürüş tarzında yüksek verimliliğe sahip olması. Yeni yanma sürecinde enjektörler yanma odasının merkezine yerleştirilmiş, bu da verimliliği geliştiren faktörlerden. Yanma süreci yakıt tüketimini sadece orta ve düşük motor yüklerinde ve hız aralıklarında değil, aynı zamanda tam yükte de düşürebiliyor. Verimliliği arttıran diğer önlemler arasında entegre egzoz manifoldu, sürtünme azaltımları, termal potansiyellerin daha iyi kullanımı ve kompakt, hafif yapılı tasarım sayılabilir. NEDC döngüsünde, S4 sedan 100 kilometrede 7.4 litre yakıt harcıyor. CO2 emisyonu ise kilometrede 170 gram.

 

Yeni sekiz kademe tiptronic yüksek verimlilikle çalışıyor ve hızlı, konforlu, spontan vites geçişi yapıyor. Trafik durumu imkan verdiğinde vites boşta giderek yakıt tasarrufu yapıyor. 3.0 TFSI motor, diğer Audi S modellerinde de olduğu gibi, yol tutuşunu quattro daimi dört çekişli sürüş sistemiyle sağlıyor.

Son Güncelleme : 01 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo