Yeni VW Tiguan Baharda Avrupa’da

Ototeknikveri     02 Mart 2016 03:57

Yeni Volkswagen Tiguan Nisan ayında Almanya’da, Mayıs ayında ise Avrupa genelinde piyasaya çıkıyor.

Yeni VW Tiguan Baharda Avrupa’da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İkinci nesil Tiguan, Volkswagen’in MQB platformu ile üretilmiş ilk SUV modeli. Bu platform ile otomobil daha hafif, daha verimli, daha geniş, güvenli ve konforlu hale geliyor, ayrıca dinamik bir sürüş sistemi ve görünüm kazanıyor. Otomobile bakar bakmaz eskisine göre daha uzun, alçak ve geniş olmasının yanında özgün, sportif ve olgun bir görünüm sunduğu fark ediliyor. Önümüzdeki yıllarda Volkswagen piyasanın tüm önemli segmentlerinden yeni ve inovatif SUV modeller çıkartacak, Tiguan bir bakıma bu atağın başlangıcı. Genişletilmiş aks açıklığı ile Tiguan büyük denizaşırı piyasalarda da satışa çıkacak. Bunu takiben, üst otomobil sınıflarında yeni bir de orta boy SUV (ABD ve Çin için) ve alışıldık lüks 4X4 Touareg bulunacak. Bir diğer SUV, T-Cross Breeze de açık tavanlı stili ile Cenevre’de bugünlerde Tiguan ile birlikte sergileniyor.

 

Üç donanım seviyesi

Yeni Tiguan’ın üretimine yılbaşında başlandı, ön siparişler ise pek çok Avrupa piyasasında Ocak ayı ortalarında açıldı. Yeni Tiguan önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemleriyle Trendline, Comfortline ve Highline donanım seviyelerini sunuyor. Modelin ikinci nesli 4MOTION dört çekişli sürüş sisteminin de en yeni neslini barındırıyor. Tüm Tiguan 4MOTION versiyonlarının yerden yüksekliği 11 mm arttırılmış (189 mm’den 200 mm’ye). Ayrıca, Tiguan 4MOTION özel off-road ön kısmı ile birlikte sipariş edilebiliyor. Bu durumda yaklaşma açısı 18.3° yerine 25.6° oluyor.

 

Öte yandan, on-road versiyonlar alternatif olarak yeni “R-Line” paketi ile kişiselleştirilebiliyor. Ön siparişler için Tiguan 4MOTION iki motor versiyonuyla sunuluyor (her ikisi de süperşarjlı direkt enjeksiyon); 110 kW / 150 PS 2.0 TDI (dizel) ve 132 kW / 180 PS 2.0 TSI (benzinli). İleride modelde güç çıkışları 85 kW / 115 PS – 176 kW / 240 PS arasında değişen 8 motor seçeneği bulunacak. Doğrudan geçişli (DSG) vites 180 PS ve üzeri güce sahip tüm modellerde standart.

Son Güncelleme : 02 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo