Yeni Opel Insignia SUV Yolda

Ototeknikveri     02 Mart 2016 10:58

Ford Edge rakibi olacak Opel Insignia SUV 2018’de satışa çıktığında eski Antara modelinin yerini alacak.

Yeni Opel Insignia SUV Yolda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel “X” serisinin parçası olarak yeni bir SUV planlıyor. Açıklama Cenevre Motor Show 2016’da Mokka X Crossover modeli tanıtımının ardından geldi. Opel patronu Karl Thomas Neumann açıklamasında “En önemli zayıflıklarımızdan birisi büyük bir SUV portfolyomuz bulunmaması. Sadece bir SUV modelimiz var, Mokka. Bu çok başarılı bir model. Dolayısıyla daha fazla SUV modeli istiyoruz” dedi. Yeni Meriva ve Zafira modelleri SUV stilinde olacak ancak MPV kökenlerine ithafen geniş alan sunmaya odaklanacaklar. Neumann bunları saf SUV olmaktan ziyade kompakt taşıtlar olarak tanımlıyor. Neumann açıklamasında yeni bir SUV model daha hazırladıklarını, bunun da Insignia temel olarak geliştirilen bir amiral gemisi SUV olduğunu belirtti ve bu modelin de katılımıyla bir kaç yıl sonra markanın daha iyi bir portfolyoya sahip olacağını söyledi.

 

Yeni SUV’nin 2020’den önce piyasada olması bekleniyor hatta Opel patronu, 2018 yılına kadar aracı yetiştirmeyi hedeflediklerinin ipucunu verdi. Öte yandan, yeni bir SUV modelden önce Opel'in yeni Insignia hatchback ve Insignia Sports Tourer station seçeneklerini piyasaya sürmesi gerekiyor.

 

Amiral gemisi SUV diğer yeni otomobiller ile aynı platformda olacak, Antara SUV gibi eski modellerden çok daha şık bir stil ile gelecek. Opel'in İngiltere'de faaliyet gösteren Vauxhall markasının patronu Rory Harvey, Ford’un lüks Vignale markasını yakalamak gibi bir amaçları olmadığını söylese de, firma Insignia ile lüks otomobil tüketicilerini kendisine çekmek istiyor.

 

Yeni SUV’de dramatik bir stil ve şık bir iç kabin sunulması bekleniyor. Böylece model Ford’un büyük Edge SUV’si ile rekabet edebilecek.

Son Güncelleme : 03 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo