Nissan 2016 Cenevre Motor Show’da Geleceğe Ağırlık Veriyor

Ototeknikveri     03 Mart 2016 01:25

Nissan’ın akıllı mobilite vizyonu daha güvenli ve daha sürdürülebilir bir gelecek tablosu çiziyor.

Nissan 2016 Cenevre Motor Show’da Geleceğe Ağırlık Veriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan’ın ileri teknolojileri ve gelecek inovasyonu bu yılki Cenevre Motor Show’un öne çıkan konularından olacak. Nissan akıllı mobilite vizyonunu fuarda ilk kez tanıttı ve IDS konseptinin Avrupa prömiyerini yaptı. Nissan’ın mobilitenin geleceğine dair vizyonunu dinamik şekilde yansıtan Nissan standı yarının teknolojilerini hayata geçirecek. Hem gelecek vizyonu hem de Nissan’ın yeni Premium Concept crossover modellerinin etkileyici tasarımı ve stili ile, stand Nissan’ın neden sektörün en heyecan verici ve ileri görüşlü markalarından birisi olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koyuyor. Otomobillerinin emisyonunu ve yoldaki ölümlü kazaları sıfıra indirmeyi hedefleyen Nissan’in akıllı mobilite vizyonu Nissan’ın ürün ve teknoloji takvimini yönlendirmek üzere tasarlandı. Otomobillere nasıl güç verileceği, nasıl sürüleceği ve topluma nasıl entegre edileceği gibi kritik firma kararları da buna göre şekillendirilecek.

 

Nissan’ın akıllı mobilite vizyonunun çekirdeğinde üç inovasyon alanı bulunuyor:

 

Nissan Akıllı Sürüş – sürücüye daha fazla güven veriyor, Nissan’ın otonom sürüş teknolojisi Piloted Drive öncülüğünde geliştirildi.

 

Nissan Akıllı Güç – Daha fazla verimlilik, daha fazla güç, elektrikli otomobiller için geliştirildi.

 

Nissan Akıllı Entegrasyon – Taşıtlar ve toplum arasında yeni bağlar.

Bu akıllı mobilite vizyonu Avrupa prömiyeri Cenevre Motor Show’da yapılan Nissan IDS konsepti ile haklılığını kanıtladı. Nissan’ın elektrikli otomobiller ve otonom sürüş için gelecek vizyonunu sunan IDS konsepti, çok gelişmiş elektrikli otomobil teknolojisi, aerodinamik performansı, olağanüstü hızlanma performansı ve sofistike yapay zeka yetenekleri ile gözleri üzerine çeviriyor.

 

Sürücü ve otomobil arasındaki ilişkide devrim yaratmak için oluşturulan konsept Nissan’ın otomotiv teknolojisinde önde yer aldığını bir kez daha kanıtlıyor. Firma pratik, gerçek dünyada uygulanabilir otonom sürüş teknolojileri geliştiriyor, inovasyon, keyif ve heyecanı herkese ulaştırıyor.

 

Nissan’ın ödüllü crossover modeli Nissan Qashqai de bunun örneklerinden birisi. Qashqai crossover gelecek sene üretim bandından indiğinde firmanın Avrupa’daki ilk otonom sürüş teknolojili otomobili olacak. Nissan’ın İngiltere Sunderland’daki ana fabrikasında üretilen yeni Qashqai “Piloted Drive 1.0” ssitemiyle donatılacak. Bu özellik otomobillerin otoyollarda belirlenen şeritte yoğun trafik koşullarında dahi otonom olarak sürülebilmesine olanak tanıyor.

Piloted Drive teknolojilerinden yeni lüks stil anlayışına, Cenevre Motor Show Nissan’ın “Premium Concept” crossover modellerinin de tanıtıldığı platform oldu. Nissan çok satan crossover modelleri Qashqai ve X-trail için iki etkileyici özel versiyon hazırladı ve fuarda sergiliyor. Mevcut modelleri temel alan Nissan, daha lüks ve dinamik bir tasarım yorumunun gelecekteki crossover modellerinin çekiciliğini nasıl arttırabileceğini ortaya koyuyor.

 

Nissan tasarım dilinin nasıl ifade edildiğinde, gelişmiş materyallerin nasıl kullanıldığına kadar, her iki otomobil de lüks Nissan crossover otomobillerin çekiciliğine yeni bir yaklaşım katıyor. Hem şehir hem de arazi kullanımına uygun karakterdeki iki modelin Premium Concept versiyonları farklı bir müşteri tipini etkilemek üzere tasarlanmış. Ek olarak, Qashqai Premium Concept Piloted Drive 1.0 otonom teknoloji ile geliyor. Aynı teknoloji 2017’den itibaren yeni Nissan Qashqai’de yer alacak.

Nissan’ın Cenevre Motor Show’daki varlığı firmanın altı yıldır aralıksız büyümesini ve satış rekorlarını sürdürmesini takip ediyor. Nissan 2015 yılında Avrupa’da 715 bin 623 adet otomobil sattı, İspanya, İtalya, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde satışlarını büyüttü ve %4’lük piyasa payını korudu.

 

2016 yılı Nissan’ın üretim tesisleri için de bir dönüm noktası niteliğinde. Sunderland fabrikası 30. yıldönümünü kutlarken, St. Petersburg fabrikası da üretimde 10. yılını doldurdu. Bu da firmanın önemli piyasalarda yerel üretime yatırım yapmasının meyvelerini topladığını gösteriyor.

Son Güncelleme : 03 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo