Volvo XC40 Yeni Kompakt Ailesine Liderlik Edecek

Ototeknikveri     04 Mart 2016 05:00

Volvo patronu Hakan Samuelsson firmanın yeni XC40 ile küçük otomobillerden oluşan ve yeni kompakt modüler mimari üzerinde geliştirilmiş bir model serisi yaratma planlarını açıkladı.

Volvo XC40 Yeni Kompakt Ailesine Liderlik Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Motor Show’da konuşan Samuelsson “40 serisi markanın kalbi olacak” dedi ve piyasa talebini karşılamak için XC40 crossover modeline öncelik vereceklerini belirtti. XC40’ın 2018’de piyasaya çıkması ve hemen ardından V40 ve S40 versiyonlarının gelmesi bekleniyor. Samuelsson aynı zamanda bu 40 serisi modellerini dünya çapında satma planlarını da onayladı. Daha önce küçük Volvo’lar sadece belli bazı piyasalarda çıkıyordu. Yeni plan ile firma yıllık 800 bin otomobil üretme hedefine biraz daha yaklaşabilecek. Firma geçen yıl 500 bin otomobil üretti.

 

Yeni CMA platformunun mühendisliği İsveç’te yapılıyor ve platform Volvo’nun bütün küçük modellerinde, ayrıca Çin’de Geely tarafından üretilecek modellerde bulunacak. Bu mimariye sahip otomobiller Volvo’nun modüler dört silindirli ve üç silindirli motorlarını kullanacak. Ayrıca üç silindirli motorla elektrikli motorun birarada yer aldığı hibrit versiyonlar da çıkartılacak. Hakan Samuelsson yeni emisyon standartlarıyla birlikte Avrupa’da dizel satışlarının dramatik şekilde düşmesinin beklendiğini, bu nedenle hibritlerin önem kazandığını belirtiyor.

 

Samuelsson açıklamasında yakın gelecekte yeni Polestar performans modelleri de çıkartabileceklerinin sinyallerini verdi ve Volvo S90 ve S60 modellerinin Polestar versiyonları için uygun adaylar olduğunu ifade etti.

Son Güncelleme : 04 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo