Alfa Stelvio SUV’nin Prömiyeri LA Motor Show’da

Ototeknikveri     05 Mart 2016 10:05

Alfa Romeo uzun zamandır beklenen ilk SUV modelinin dünya prömiyerini Kasım ayında Los Angeles Auto Show’da yapacak.

Alfa Stelvio SUV’nin Prömiyeri LA Motor Show’da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önceden belirlenen zamanlamaya göre 1 yıl geciken modelin üretimi 2016’nın son çeyreğinde başlayacak, 2017 yılının başlarında ise Avrupa’da satışa çıkacak. Modelin tanıtım ve çıkış takvimi ile ilgili detaylar Alfa ve Maserati’nin yöneticisi Harald Wester’in Cenevre’de yaptığı açıklamayla netleşti. Wester Ekim ayındaki bir açıklamasında Maserati’nin Cenevre’de çıkış yapan Levante’dan daha küçük bir SUV üretmeyeceğini belirtmişti, son açıklamalarıyla da bunu onayladı ve Alfa SUV’nin prömiyerinin bu yılın sonbahar aylarının sonlarında yapılacağını söyledi. Wester’in açıklamalası şöyle: “Model sonbahardaki önemli fuarlardan birisinde tanıtılacak. Eğer bizim gibi 10 markadan oluşan bir grupsanız her marka her şeyi yapamaz. Bu zamana kadar bu Maserati için hedeflemediğimiz bir segmentti ve bunu en başından beri söyledik. Segmentte zaten Jeep Cherokee ile varız. Yeni Alfa ile segmentte ilave bir ürünümüz daha olacak ve bunun çıkışını bu yıl sonbahar biterken yapacağız. Şu an Maserati’nin daha kompakt SUV’ler üretmeye niyeti yok”.

 

Alfa Cenevre fuarını yeni orta boy Giulia sedan modelinin tam detaylarını açıklamak için de kullandı. Model 14 Mart’ta üretime giriyor.

 

Tipo 949 D-SUV kod adına sahip Stelvio, Tipo 963 Giulia ile aynı platforma sahip. Her iki modelin de arkadan çekişli ve dört çekişli seçeneklerle ve dört silindirli V6 benzinli ve dizel motorlarla gelmesi bekleniyor. Quadrifoglio Verde versiyonları da aynı iki turboşarjlı 2.9 litre V6 ile gelecek.

 

Öte yandan, Wester Alfa’nın beş yıllık planı kapsamında 2018’e kadar çıkması beklenen altı modelle ilgili yorum yaptı. Bunlar arasında büyük, yedi koltuklu Tipo 962 SUV, Spider ve Coupe Giulia versiyonları, Tipo 941 kod adlı tam boy bir spor – lüks sedan ve Giulietta ve MiTo önden çekişli hatchback modellerin yerini alacak yeni modeller bulunuyor.

Son Güncelleme : 05 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo