Mercedes Üç Silindirli Dizel Planlıyor

Ototeknikveri     05 Mart 2016 10:06

Mercedes yeni modüler dizel ailesi için küçültülmüş üç silindirli motorlar üretme planını açıkladı.

Mercedes Üç Silindirli Dizel Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın patronları daha önce üç silindirli turbo planlarını kalite ile ilgili kaygıları nedeniyle rafa kaldırmıştı. E Serisi ile birlikte 2.0 litre dört silindir formunda çıkan yeni modüler dizelin bu sorunu çözmesi bekleniyor. Mercedes’in güç aktarım mekanizmalarından sorumlu yöneticisi Bernhard Heil, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Dizel CO2 emisyonlarını düşürmek istiyorsak bizim gelecek için silahımız. Dört silindirin farklı versiyonlarını göreceğiz ancak daha farklı silindir numaraları da göreceğiz, pek çok yeni seçenek yolda. Bu motor ailesinden üç silindirli bir versiyon çıkartabiliriz, bu da bir seçenek olabilirdi çünkü gelecekte üç silindirin mantıklı olduğu elektrikli sistem gelebilir. Yerleştirilecek elektrikli sisteme göre değişecek şekilde ilave bir denge şaftına gerek bırakmayabilirsiniz”.

 

Heil aynı zamanda modüler dizel motor ailesinin çıkışını takiben modüler benzinli motorların da çıkacağının sinyalini verdi: “Detayları vermek istemiyorum ancak C Serisi, B Serisi, S Serisi ve M Serisi modellerimizin tüm motorlarını kapsayacak bir motor ailesinden söz ediyoruz”.

 

Mercedes yeni modüler dizel motor ailesinin geliştirilmesi ve üretimi için 2.6 milyar Euro yatırım yaptı. Almanya’da yeni bir lityum-iyon batarya fabrikası için de 500 milyon Euro yatırım yapıldı.

 

Firma yöneticileri yeni bir plug-in hibrit dizel motorun da E Serisinde benzinli – elektrikli E 350e ile birlikte yer alacağını onayladılar.

Son Güncelleme : 05 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo