Seat Kompakt SUV’sini Tanıttı: Yeni Seat Ateca

Ototeknikveri     05 Mart 2016 07:25

Seat Cenevre Motor Show 2016’da ilk SUV modelini tanıttı. Yeni Ateca özgün tasarım, dinamik sürüş keyfi ve şehir içi kullanım esnekliği sunuyor.

Seat Kompakt SUV’sini Tanıttı: Yeni Seat Ateca
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

En üst kalite bağlanabilirlik, güncel asistan sistemler ve tutumlu tüketim modelin dikkat çeken teknolojik özellikleri arasında ve bu özellikler Ateca’yı segmentinin en inovatif SUV’lerinden birisi yapıyor. Arabayı gerçek bir Seat yapan en önemli etkenler yüksek kalite, hassas üretim ve çekici fiyat – kalite oranı. Ateca her günü ve her bir kilometreyi değerli bir deneyim haline getirmeyi hedefliyor. Yeni Seat Ateca’nın ismi İspanyolca bir yer isminden geliyor ve markanın otantik Latin ruhunu yansıtıyor. Otomobil tamamen Barselona’da tasarlanmış ve geliştirilmiş. Seat Yürütme Kurulu üyesi Luca de Meo yeni modelle ilgili açıklamasında “Bu otomobilin en önemli rolü marka imajını bir adım öteye taşıyacak olması. Ateca Batı Avrupa’da giderek büyüyen bir alt segmentte yer alacak” dedi.

 

Seat Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı Dr. Matthias Rabe’in açıklaması ise şöyle: “Ateca Seat’ın karakteristik tasarım dilindeki evrimi net bir şekilde gösteriyor. Otomobilin bir Seat olduğu hemen anlaşılıyor, her bir bileşen SUV stili için dikkatle yeni baştan tasarlandı. Tasarım heykelsi ve gerilim dolu. Her detayda hassasiyeti ve kaliteyi, ardındaki büyük tutkuyu ve ustalığı görebiliyorsunuz”.

Seat Ateca, yaz aylarından önce Almanya ve İspanya’da piyasaya çıkacak, hemen ardından diğer piyasalara da ulaşacak. Model güç çıkışları 115 – 190 hp arasında değişen benzinli ve dizel motorlarla, dört çekişli ve iki çekişli versiyonlarla, manuel ve DSG vites seçenekleriyle gelecek. Dikkat çeken teknoloji seçenekleri arasında tam LED farlar ve inovatif trafik sıkışıklığı asistanı, yeni acil durum asistanı, 8 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemleri ve Full Link bağlanabilirliği bulunuyor. Üç donanım seviyesi her zevke uygun renk seçenekleri ve en üst kalite materyaller ile sunuluyor.

 

Seat satışları

Seat yılın ilk iki ayında pozitif satış performansı sergiledi ve geçen yılın aynı dönemine oranla satışlarını %1 arttırdı. Firma üç yıldır art arda satışlarını yükseltmeyi sürdürüyor. 2015 yılında markanın teslimatları 400 bin adeti aştı. Firma son üç yılda satışlarını 2012’ye oranla %25 arttırdı ve 2007’den bu yana gördüğü en iyi satış rakamlarını elde etti.

Alhambra 20. yıldönümü

Seat serisindeki en geniş ve esnek model özel bir versiyonla doğumgününü kutluyor. İlk nesil Seat Alhambra 20 yıl önce piyasaya çıkmış ve hem aileler hem de iş alanında kullanım için çok başarılı bir model olmuştu. Yeni Seat Alhambra 20. yıl özel versiyonu benzersiz tasarım özelliklerini çok sayıda yeni teknoloji ile birleştiriyor. Yeni versiyon, parlak siyah 17 inç alaşım jantları ile anında fark ediliyor. Bu jantların şıklığı Xenon farlar, renkli yan ve arka camlar ve kaydırılabilir cam tavan ile tamamlanıyor. İç kabin özgün, koyu renk Alcantara döşeme ve açık renk dikişleriyle öne çıkıyor. Alhambra 20. yıl özel versiyonu ön kısımda masaj fonksiyonlu spor koltuklara sahip.  

Son Güncelleme : 06 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo