Japonya Test Uygulamalarında Değişiklik İstiyor

Ototeknikveri     07 Mart 2016 06:22

Japonya Ulaştırma Bakanlığı dizel emisyon testlerinin gerçek dünya sürüş koşullarında yapılması için çağrıda bulundu.

Japonya Test Uygulamalarında Değişiklik İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bakanlık pek çok markanın modellerinin gerçek dünya test sonuçlarının laboratuar testlerinden farklı çıktığını ve ülkedeki emisyon standartlarına uymadığını belirtti. Japan Times’ın haberine göre, Nissan X-Trail, Land Cruiser Prado ve Toyota Hiace ticari kamyonet izin verilenin 10 kat üzerinde nitrojen oksit (Nox) emisyonlarına sahipler. Volkswagen skandalının aksine, bu araçlarda “defeat device” bulunmadığı da belirtildi. Test edilen Mazda modelleri, CX-5 2.2 dizel SUV ve B-segmenti Demio (Mazda 2) 1.5 dizel testlerde iyi sonuçlar verdi ve gerçek dünya emisyonları laboratuar testlerindeki emisyonlarla benzer çıktı. Japan Times, firmaların emisyon değerlerindeki farklılık nedeniyle ceza almalarının gündemde olmadığını çünkü şu anki yasalara göre laboratuar testlerini geçmenin yeterli olduğunu belirtti.

 

Japon hükümetinin çağrısı yeni Volkswagen Grup CEO’su Matthias Müller’in açıklamalarını akıllara getirdi. Müller de Avrupalı yetkililere gerçek dünya emisyon ve yakıt tüketim testlerine geçiş yapılması için çağrıda bulunmuştu.

 

Müller açıklamasında “Sektör genelinde görülen laboratuar testleri ile gerçek dünya sürüş koşulları testleri arasındaki farklılıklar artık hoşgörülemez. Sektör olarak yeni bir yola girmeliyiz” demişti. Fransız otomobil üreticisi PSA Peugeot Citroen de geçen Ekim ayında bundan sonra yakıt tüketim değerlerini gerçek dünya test koşullarına göre vereceğini açıkladı.

 

Sorunun çözümü Emissions Analytics’in gerçek dünya testlerine çok yakın sonuçlar verdiği söylenen “yolda test” programında olabilir. UNECE WP29 forumunun çalışmalarıyla geliştirilen WLTP test prosedürü de yakıt ekonomisi ve CO2 emisyon testleri için daha gerçekçi sonuçlar hedefliyor.  

Son Güncelleme : 08 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo