Volkswagen'den Yeni Model Hazırlıkları

Ototeknikveri     11 Mart 2016 04:02

VOLKSWAGEN XL3 : Toyota Prius'a rakip yeni elektrikli ve hibrit otomobil Alman üreticinin yeni planları arasında yer alıyor.

Volkswagen'den Yeni Model Hazırlıkları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen 2020 yılına kadar elektrikli otomobil seçeneklerini arttırma hedefleri kapsamında Toyota Prius'a rakip olması beklenen XL3 adında yeni bir model çıkaracak. Dieselgate skandalı ile ilgili firmaya eleştiriler devam ederken Volkswagen elektrikli ve hibrit modellere yaptığı yatırımları hızlandırdı. Bu kapsamda GTE logolu plug-in hibrit Passat ile Golf ve elektrikli Golf ile Up gibi modellerle birlikte seride yer alacak yeni Volkswagen XL3 planlanıyor. Volkswagen’in yeni patronu Dr Herbert Diess firmasının elektrikli ve hibrit araçlarda geleneksel Golf ve Passat’da da kullanılan MQB platformu kullanmaya devam ettiğini ancak özellikle elektrikli kullanım için tasarlanmış bir platforma geçmekte yarar gördüğünü belirtti. Diess şunları söyledi:

 

“Geleceğe bakarsanız elektrikli araçlar için tamamen yeni bir mimariye geçmeyi düşünmek mantıklı olacaktır. Böylece otomobile yanmalı motor nedeniyle koyduğunuz teknik bileşenlerden kurtulabilirsiniz. Bu da iç kabinde çok fazla yer kazandıracaktır. Örneğin elektrikli bir Golf’te Passat genişliğinde bir iç kabin elde edebilirsiniz”. Volkswagen’in yeni elektrikli platformu büyük ihtimalle MEB adını alacak.

 

Almanya’daki kaynaklar Prius’a rakip olacak yeni modelin XL3 adını alacağını öngörüyor. Böylece VW’nin XL1 konseptiyle uyum sağlanacak. XL1 agresif ve aerodinamik bir gösteri otomobili ve 100 km’de 1 litreden az yakıt tüketiyor.

XL3’te 30 hp elektrikli motor ile VW’nin 1.4 litre turboşarjlı benzinli motorunun bir versiyonunun birlikte kullanılması, silindir deaktivasyonu ile daha da fazla yakıt tasarrufu yapılması bekleniyor. Otomobilde mutevazı bir batarya yer alacak ve elektrikli sürüş mesafesi 3 – 5 km, yakıt tüketimi ise 100 km’de 3 litre civarı civarı olacak.

 

Volkswagen aynı zamanda tamamen elektrikli bir otomobil üzerinde de çalışıyor. VW Grup patronu Matthias Müller projenin teknik hedefleriyle ilgili güçlü ipuçları verdi. Müller “2020 yılı itibariyle 500 km üzeri sürüş mesafesi sunan elektrikli otomobiller üretmek mümkün olabilecek. Şarjın dolması sadece bir kahve içimi kadar süre alacak. Uzun vadede, elektrikli otomobiller benzinli otomobillerden daha ucuz olacak” dedi.

Son Güncelleme : 11 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo