Seat Ateca Tasarım Özellikleri

Ototeknikveri     13 Mart 2016 01:51

Seat'ın yeni SUV modeli Ateca, "%100 Seat, %100 SUV" sloganı ile Avrupa pazarına çıkıyor. Yeni Seat Ateca'nın en büyük kozu tasarımı ve uygun fiyatı olacak.

Seat Ateca Tasarım Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir SUV olarak, tipik Seat tasarım dili dinamizm ve fonksiyonelliğin etkileyici bir kombinasyonu olan yeni Seat Ateca, İspanyol üretici tarafından tasarımı tamamen kusursuz olarak nitelendiriliyor. İkizkenar yamuk şeklindeki ön panjur ve üçgen aydınlatma imzaları gibi pek çok bileşen, tıpkı Leon’da olduğu gibi markanın tipik özelliklerinden. Tüm detaylar dikkatle geliştirilmiş ve Ateca için bir üst seviyeye çıkartılmış. Seat tasarım şefi Alejandro Mesonero-Romanos’un otomobilin tasarımı için yorumu şöyle: “Ateca karakteristik tasarım dilimizin evrimini açıkça gösteriyor. Bir Seat olduğu anında anlaşılıyor, her detay SUV stilinde dikkatle yenilenmiş. Tasarımımız yontusal ve gerilimle dolu. Her detay hassasiyet ve kaliteyle yaratıldı ve bu detaylara tutku ve ustalık yansıtıldı”.

 

Tasarım: %100 Seat, %100 SUV

Ateca’nın ön kısmı hem %100 Seat hem de %100 SUV. Geniş, yüksek ön panjur özgüven dolu, keskin şekilde vurgulanmış ışıklar ve büyük hava girişleri Ateca’nın dinamik özelliklerini başarıyla ortaya koyuyor. Aynı zamanda, Seat SUV sağlamlığı, dayanıklılığı ve gücü çağrıştıran bir duruş sergiliyor. 

 

Full-LED farlar

Otomobildeki tipik Seat özellikleri arasında opsiyonel tam LED farlar da hoş renkleri ve mükemmel aydınlatma kalitesi ile yer alıyor. Gündüz sürüş ışıklarının üçgen imzası ile birlikte, bırakılan etki tamamen kusursuz. Ateca’da sinyal lambaları da bu imzanın vazgeçilmez bir parçası.

Modern teknoloji ve duyusal deneyim Seat Ateca’da el ele gidiyor. Bunun bir örneği “hoşgeldin ışığı”. Kapıların kilidi açılır açılmaz dış aynalardaki LED’ler kapı etrafındaki alanı aydınlatıyor ve yere Ateca’nın siluetini ve ismini yansıtıyor. 

 

Yan profil Seat’ın dinamiklerini ve performansını açıkça yansıtıyor. Hassas çizgiler ve jilet keskinliğindeki etki alanı akışkan formlarla etkileşim içine giriyor, bu da tasarımcıların kaliteli zevkini ve Seat uzmanlarının ustalığını ortaya koyuyor. Hafifçe dikdörtgen tekerlek bombeleri siyah renkle çerçevelenmiş ve 19 inç çapındaki tekerleklere heybetli bir görünüm katıyorlar. Öte yandan kromla çerçevelenmiş pencere çevreleri otomobile daha da fazla şıklık katıyor. Dış aynalar otomobilin omuzlarında konumlandırılmış, bu da aslında sadece spor otomobillerde görülen bir özellik.

Seat’ın tipik bir özelliği olarak yontusal arka kısım oldukça aşağıda konumlandırılmış plaka ile sona eriyor. LED lambalar hafifçe yukarı ve dışa doğru konumlandırılmış ve Ateca’nın güçlü omuzlarını vurguluyor. Bagaj kapağı da optimum kullanım kolaylığı sağlayacak şekilde tasarlanmış. 

Son Güncelleme : 13 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo