Yeni Toyota RAV4 2016 Ağustos'ta Üretime Giriyor

Ototeknikveri     14 Mart 2016 11:59

Toyota, yaptığı resmi açıklamada makyaj ile güncellediği RAV4 modelini bu yılın Ağustos ayında üretime alacağını duyurdu.

Yeni Toyota RAV4 2016 Ağustos'ta Üretime Giriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, 2016 Cenevre Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkardığı makyajlı RAV4 modelini, St. Petersburg, Rusya'da 2016'nın Ağustos ayından itibaren üretime alacağını duyurdu. Toyota, St. Petersburg'da yer alan tesislerinde ürettiği Camry modelini, Rusya, Kazakistan ve Belarus pazarlarında satışa sunuyor. Bu tesislerde üretilecek ikinci model olan yeni RAV4, Auris, Avensis, Corolla, Yaris, Aygo, Verso, Camry ve ülkemizde üretilecek C-HR ile birlikte Japon üreticinin Avrupa'da ürettiği dokuzuncu model olacak. Toplam 90.1 milyon Euro'luk yatırımla devreye alınan yeni tesisler ile St. Petersburg tesislerindeki üretim kapasitesi yıllık 50 bin adetten 100 bin adede yükseltilmiş. Yeni RAV4'ün Rusya'da üretime başlanması ile 800 yeni istihdam sağlanmış olacak.

 

Toyota Ürün Planlama Kıdemli Müdürü Charles Ollivier'ın yeni RAV4 ile ilgili açıklamaları;
 
RAV4 C-SUV segmentini yaratan ikonik bir araç. Dünya çapında 150 ülkede yıllık 600,000 adetin üzerinde satan küresel bir model olup en yüksek satış rakamlarıysa ABD, Çin, Avrupa ve Rusya’ya ait. Yeni RAV4 Toyota’nın mühendislik departmanı tarafından araca dahil edilen, Avrupa müşterilerinin zorlu kriterleri göz önüne alınarak Japonya’da geliştirildi. SUV araç satın alan müşterilerin giderek arttığı Avrupa premium segmenti küresel bir referans olarak ele alınarak Sürüş Dinamikleri, Sensör Kalitesi ve Dış Tasarım buna göre tasarlandı. Keen Look ve Under Priority adı verilen tasarım dilinden ilham alarak Avrupa’lı rakipler arasındaki kimliğimizi ortaya koyduk.

Yeni RAV4 bir çok alanda dramatik ölçüde iyileştirildi:İlk olarak, takribi fazladan 3 kg ses geçirmez malzeme kullanılarak gürültü ve titreşim seviyeleri büyük ölçüde düşürüldü böylece sürüş esnasındaki genel kabin konforu da artmış oldu. İkinci olarak, kapsamlı yapılan süspansiyon ayarlarıyla ve buna ek olarak yeni darbe emicilerle yenilenmiş ön helezonlar sayesinde hem sürüş konforu hem de yol tutuşu iyileştirildi.

 

Üçüncü olarak, aracın güvenlik seviyesi mevcut olan en gelişmiş Toyota Safety Sense güvenlik paketinin eklenmesiyle farkedilir ölçüde arttırıldı. Ek olarak, bir kör nokta monitörü ve aracın arka tarafını kontrol eden sensör sistemi segment içinde kesinlikle eşsiz bir kombinasyon oluşturdu.

 

Dördüncüsü, sahip olduğumuz yeni 2.5 litrelik hibrit motora daha iyi bir ivmelenme ve motor devri uyumu sağlamak üzere yaptığımız ayarlar sonucunda motor sesi ve aracın ivmelenmesi esnasındaki çıkan ses kulağa daha doğal geliyor.

 

Küresel modelimizde yaptığımız bu önemli iyileştirmelerin üzerine ek olarak Avrupa pazarı için eşsiz geliştirmeler yaptık, örneğin BMW ile işbirliği içinde geliştirilen yeni dizel motorun mühendisliği gibi. Geliştirilen bu motor daha fazla beygir gücü daha iyi tork ve daha düşük yakıt tüketimiyle oldukça rekabetçi bir ünite.

 

Ayrıca firmalar ve filo müşterilerini hedefleyerek Avrupa’ya özel daha preimum bir iç tasarım yaptık. Tavan döşemesi ve A, B, C sütunlarındaki siyah kaplama ve deri, süet, kumaş karışımından oluşan döşeme kaplamasıyla konsolun arasına serpiştirilmiş süetler bu bağlamda öne çıkan detaylar. 

 

Son olarak Hibrit AWD modelimizle 1650 kg’lık çekme kapasitesiyle Toyota’nın tüm Avrupa modellerindeki hibrit araçlar arasındaki en yüksek değeri sunuyoruz.

 

Şundan eminiz ki Batı Avrupa’daki satışlarımızın yarısından fazlasını yeni hibrit güç ünitemiz oluşturacak.

Son Güncelleme : 14 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo