Yeni Mercedes CLA ve CLA Shooting Brake'in Tüm Detayları

Ototeknikveri     19 Mart 2016 12:05

Yeni Mercedes-Benz CLA ve CLA Shooting Brake makyaj ile güncelleniyor. İşte her iki modelin tüm detayları

Yeni Mercedes CLA ve CLA Shooting Brake'in Tüm Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CLA ve CLA Shooting Brake’in sportif, etkileyici tasarımı yeni tamponlar, standart olarak siyah renge sahip baklava dilimli radyatör ızgarası ve yeni hafif-alaşımlı jantlara sahip facelift operasyonu için mükemmel hale getiriliyor. İç mekan sayısız geliştirmelerden nasibini alıyor, bunlar arasında yeni koltuk kılıfları ve trim parçalar ve krom kaplama kontrol düğmeleri yer alıyor. Yüksek performanslı LED farlar, akıllı telefonları kontrol sistemine entegre etmek için eller-serbest erişim ve daha fazla imkan, güvenlik ve konforu iyileştirmek için hizmet ediyor. Yeni verimlilik şampiyonu olan CLA 180 d BlueEFFICIENCY versiyonu 80 kW (109 beygir) güç çıkışı ve 89 g/km düşük CO2 salınımına sahip. Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC Coupé ve Shooting Brake modelleri artık daha dinamik tarz ve daha güncel bir iç mekan sunuyor. 280 kW (381 beygir) maksimum performansı ve 475 Nm maksimum torkuyla bu araçlar segmentindeki en güçlüler arasında.

 

Güncellenmiş CLA Station 17/18 Nisan 2016’da Berlindeki Wagon Laureus World Spor Ödülleri sırasında halka arz edilecekken CLA Coupe’nin facelift versiyonu da ilk defa New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (25 Marttan 3 Nisan 2016’ya kadar) görülecek. Her iki model de Nisan’dan itibaren sipariş verilebilecek ve Temmuz’da bayilere çıkacak.

 

Duygulara hitap eden yuvarlatılmış kontürler tarafından karakterize edilen sportif, güçlü ve dinamik tasarım dili CLA ve CLA Shooting Brake’i oldukça belirgin yapmakta. Ek olarak CLA Shooting Brake sınıfındaki bir araç için eşsiz sayılacak bir konsept sunuyor: çerçevesiz pencere gibi belirli tasarım öğeleri araca bir coupe karakteri verirken aynı zamanda bir sedan aracın kullanışlılığını ve pratikliğini de sunuyor.

Makyaj değişikliklerini üstlenen Mercedes-Benz tasarımcıları CLA ve CLA Shooting Brake’in diğerlerinden ayrılan görüntüsünü ustalıkla mükemmel hale getirdiler. Artık tüm modeller standart olarak gelen siyah renkli karo desenli radyatör ızgarasına ve gümüş, siyah veya krom şerit bulunan yeni bir ön tampona sahip. Egzoz çıkışları arasında krom veya siyah şeritli panele sahip arka tampon ise gece paketiyle opsiyonel olarak alınabilmekte. Egzoz çıkışının trim panelleri artık tampon içine gömülü halde bulunuyor. Böylece panellerin birleştiği dar aralıkların da katkısıyla araca görsel açıdan genişlik katarak yüksek kaliteli bir görünüm sağlıyor.

 

Kavansit metalik mavi adında yeni bir renk tonu mevcut. Mevcut jant yelpazesi de büyük ölçüde genişletildi. Artık 5 adet 45.7 cm (18-inç) hafif-alaşım jant mevcut, bunlardan biri de AMG donanımla gelen yeni 5-çift-kollu tasarıma sahip jant. Bu jant her ikisi de parlak kaplamaya sahip titanyum gri veya siyah renkte seçilebiliyor.

Önceden hem CLA’da hem de CLA Shooting Brake modellerinde en yeni nesil yardımcı ve güvenlik sistemleri vardı, şimdiyse bazı durumlarda diğer modellerde bu sistemler kademeli olarak sunulmakta. Örnek vermek gerekirse bunlar arasında, otonom frenlemeyi tetikleyerek arkadan çarpma tehlikesini düşüren ve standart olarak gelen Aktif Fren Asistanı (ABA) (şimdiye kadar COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS olarak biliyordu) ile DYNAMIC SELECT adı verilen şanzıman modu seçme işlevi bulunuyor. Bu sistem ile araç karakteri düğmeye tek bir dokunuşla ayarlanabiliyor, sistem motor, şanzıman ve direksiyonu sürücünün emirlerine göre değiştiriyor. 12 renk modundan herhangi birinin seçilebilerek kişiselleştirilebildiği ortam aydınlatma sistemi de başından beri sunulan özelliklerden.

 

İç mekan: daha inc ekran, yeni trim parçaları, krom kaplama kontroller
İç mekan, yeni koltuk kılıfları ve trim parçalarına ek olarak krom kaplama kontrol gibi özelliklerden yararlanıyor. Burada dikkat çeken şey ise daha ince görünen, serbest duran yeni cam kapağa sahip 20.3 (8-inç) cmlik medya ekranı. Bu ekran Audio 20 USB ve Audio 20 CD sistemleri için bir opsiyon olarak alınabilmekte. Gösterge ekranındaki yeni tarz göstergeler ve kırmızı ibreler göstergeleri okumayı kolaylaştırıyor. 

Kontroller ve şeritlerdeki gümüş krom kaplamalar, elektrikli ayarlanabilen koltuklar için kapıdaki düğmeler ve orta konsoldaki eşya gözünü çevreleyen krom malzeme, ayrıntılara titizlikle dikkat edildiğinin kanıtı niteliğinde. 

 

Yelken görünümlü kaplama, mat siyah dişbudak kerestesi (Exclusive paketle beraber), siyah DINAMICA mikrofiber (AMG paketiyle opsiyonel olarak) veya petek taneli alüminyum çeşitlerine sahip yeni trim öğeleri iç mekanı canlandırmaya hizmet ediyor. Koltuk kılıfları için de revize edilmiş bir yelpaze mevcut: Exclusive paket için (opsiyonel ekstra) sahara beji/siyahı renginde yeni deri döşeme opsiyonu mevcutken artık Urban donanım seviyesinde de el yapımı ARTICO deriyle, kristal gri veya siyah rengindeki Maringa kumaşından oluşan bir kombinasyon mevcut. Siyah tercih eden müşteriler ise beyaz veya mavi highlightlara sahip tasarımlar  arasında seçim yapabilirler. 

Donanım özellikleri: Opsiyon olarak yüksek performanslı LED farlar
Hem CLA hem de CLA Shooting Brake modelleri opsiyonel olarak Yüksek performanslı LED farlarla alınabiliyor. Bu farların renk sıcaklıkları gün ışığına xenon farlardan daha yakın. Bu da gözler için daha dinlendirici ve sürücünün geceleri rahatlamasını sağlamakta. 34 wattlık kısa LED farların enerji tüketimi de oldukça düşük – xenondan %60 daha az ve halojenden yaklaşık %70 daha az. 

 

Uzun farlar LED yansıma teknolojisini kullanırken kısa farlar ise LED projeksiyon teknolojisini kullanmakta. Yön göstergeleri, gündüz farları ve park ışıkları aynı zamanda “coming home” işlevi için de kullanılan  çok fonksiyonlu fiber optik kablo şeklinde. Tüm ışıklar LED teknolojisini kullandığından aracın tüm hizmet ömrü boyunca bir tane ampül değişimine bile gerek kalmıyor. 

 

Stop lambalarıyla kombine edilen opsiyonel yüksek performanslı LED farlar otomatik yoğunluk kontrolüne sahip. Bu özellik takip eden araçlar için göz kamaştırma etkisini düşürmekte. Birden çok seviyede ayarlama yapan bu fonksiyon fren ışıklarının ve sinyallerin parlaklığını üç seviyede düzenliyor (Gündüz/Gece sürüşü/Gece durgun halde)

 

ELLER SERBEST ERİŞİM opsiyonuyla yükleme işleri daha kolay oluyor. Sistem, bagaj kapağının herhangi bir fiziksel temas olmaksızın açılmasını (CLA ve CLA Shooting Brake) ve hatta kapanmasını (CLA Shooting Brake) sağlıyor. Tek gereken şey ayağı arka tamponun altında hareket ettirmek. ELLER SERBEST ERİŞİM artık ANAHTARSIZ GİDİŞ Konfor paketinin bir parçası olarak sunuluyor. 

Artık çeki kancası AMG donanım paketiyle de geliyor. CLA Shooting Brake gibi artık CLA’da da arka taraftaki camların üzerindeki tutacaklarda ceket kancası yer alıyor. 

 

Gelişmiş Akıllı Telefon Entegrasyon sistemi (opsiyonel ekstra) Apple CarPlay ile iPhoneların, Android Auto ile Android akıllı telefonların sesle kontrolünü ve entegrasyonunu sağlıyor. Seçilen işlevler aracın kontrol butonlarıyla kullanılabiliyor böylece hareket halindeyken bile güvenli bir kullanım sağlıyor. 

 

Universal Telephony paketi, varolan Convenience Telephony opsiyonuna kıyasla her telefona uyumlu akıllı telefon kızağı ve Lightning veya Micro USB uçlu iki şarj kablosu barındırıyor. LTE uyumlu dış antenle olan bağlantı indüksiyonla sağlanıyor. 

Son Güncelleme : 19 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo