Honda Clarity Fuel Cell Detayları ve Özellikleri

Ototeknikveri     19 Mart 2016 01:41

Honda'nın Cenevre Otomobil Fuarı'nda Avrupa lansmanını gerçekleştirdiği yeni Clarity Fuel Cell modeli yüksek teknolojisi ile öne çıkıyor.

Honda Clarity Fuel Cell Detayları ve Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Otomobil Fuarında Avrupa lansmanı yapılan Clarity Fuel Cell, bünyesinde Honda’nın gelişmiş teknolojilerini barındırırken, tüm yakıt hücresi teknik yapısını motor kaputunun altında barındıran dünyanın ilk seri üretim yakıt hücresi sedan otomobili olmasıyla da öne çıkıyor. Mart 2016 itibariyle Japonya’da kiralama pazarında sunulmaya başlanacak olan Clarity Fuel Cell, 2016 yılının sonlarına doğru ABD pazarına da sunulacak. Clarity Fuel Cell Avrupa’da ise 2016 yılında İngiltere ve Danimarka’da HyFIVE projesiyle tanıtılacak. 

 

Honda’nın ‘maksimum birey, minimum makine’ prensibi ile tasarladığı Clarity Fuel Cell’de, söz konusu tasarım yaklaşımının etkisiyle yakıt hücresi teknolojisine ve motora ayrılan alan minimize edilirken sürücü ve beraberindeki yolculara sunulan yaşam alanı geniş tutuldu. Honda, yakıt hücresinin karmaşık ve kompleks yapısına karşın fosil yakıtlı bir otomobil ile eşdeğer bir yaşam alanı sunuyor. Honda’nın gelişmiş teknolojileri sayesinde yakıt hücresi ve güç jeneratörünün boyutları V6 silindirli bir motor seviyelerinde kalıyor. 

 

Boyutları küçültülen yakıt hücresi teknik yapısına karşın Honda, araç için sınıf lideri bir performans vaat ediyor. Orijinal akış seperatörlerini daha da verimli hale getiren ve her bir hücrenin kalınlığını 1 mm (yüzde 20) kadar incelten Honda, hücrelerden daha fazla performans elde etmeyi başardı. Tüm bu geliştirmeler sayesinde yakıt hücresi kümesi ilk FCX Clarity ile kıyaslandığında yüzde 33 daha kompakt bir yapı ortaya koyuyor. Hayata geçirilen tüm bu gelişmeler sonucunda 177 HP (130 kW) maksimum güç kullanıma sunan sistemin güç yoğunluğu yüzde 60’lık artışla 3,1 kW/h olarak gerçekleştiriyor. Böylece 0’dan maksimum hıza kadar aynı seviyede bir hızlanma elde ediliyor. 

 

Hassas gaz tepkileri, heyecan uyandıran sürüş özellikleri ve sessiz kabin gibi özellikleri bir arada sunan Clarity Fuel Cell sürücüye yakıt ekonomisiyle performansı dengede tutan “Normal” ve daha sportif bir sürüş sunan “Sport” olmak üzere iki farklı sürüş modu sunuyor. Verimliliği arttırılan ve tüketimi düşürülen Clarity Fuel Cell böylece her bir dolumla 700 km* menzile ulaşırken bu değerle sınıfının en uzun menzile sahip yakıt hücreli otomobili olmayı da başardı. Tıpkı fosil yakıtlı bir otomobil gibi Clarity Fuel Cell’de de yakıt dolumu kısa sürede, yaklaşık 3 dakika içinde gerçekleşebiliyor.

Son Güncelleme : 19 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo