Seat Ateca İç Kabin ve Donanım Özellikleri

Ototeknikveri     19 Mart 2016 11:16

Seat'ın yeni şık SUV modeli Ateca dış tasarımının yanında iç kabini ve inovatif özellikleri ile de dikkat çekiyor.

Seat Ateca İç Kabin ve Donanım Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İç kabin dış cephe ile mükemmel uyum içinde. Dışarıda olduğu gibi iç cephede de otomobilin şık ancak dinamik karakteri, sağlamlık ve güvenlik hissi devam ediyor. Yükseltilmiş oturma pozisyonu SUV’lerin tipik özelliğini devam ettiriyor. Kokpit sürücüye odaklı yatay bir çizgiye sahip. Kontrol araçları bribirine yakın gruplandırılmış, 8 inç multimedya ekranı da rahatça görülebilecek şekilde konumlandırılmış. Yüksek orta konsol Ateca’nın SUV’nin yakınlık ve sağlamlık hissi ile kısaltılmış vites kolunun kıvrak hissini biraraya getirmiş. Aydınlatma da iç kabinin dikkat çeken özelliklerinden. Kapılardaki “şelale” görünümlü yeni ambiyans aydınlatması yolculara sekiz farklı renk seçeneği sunuyor.

Akıllı alan kullanımı ve tatmin edici genişlik

4.36 metre dış uzunluğa sahip Ateca segmentinin en iyi alan kullanımına sahip. Bagaj kompartmanı 510 litre taşıma kapasitesine sahip, dört çekişli versiyonlarda bu kapasite 485 litre. İki katlı bagaj kısmı düzenli taşıma için çok uygun. Katlanabilir arka koltuklar da kullanım kolaylığı sağlıyor ve depolama alanını arttırıyor. Kaporta sadece esnekliği ile değil akıllı ve hafif yapılı tasarımıyla da etkileyici. Olağanüstü sağlam bir araç olan Ateca aynı zamanda segmentinin en hafif otomobillerinden, bu da ona özellikle şehir koşullarında kıvraklık kazandırıyor.

Teknoloji: Ateca’nın inovatif özellikleri
Sürücü içeriye adım attığında, aydınlatılmış çalıştırma düğmesinin etrafındaki bir halka kalp atışına benzer şekilde titreşim veriyor ve Ateca’nın bir sonraki yol macerasına hazır olduğunu belli ediyor. Seat Drive Profile (-sürüş profili-) özelliği ile Ateca, mevcut sürüş koşullarına, yol koşullarına ve sürücünün kişisel tercihlerine uyum sağlayabiliyor. Orta konsoldaki Driving Experience Button (-sürüş deneyimi butonu-) normal, spor, eco ve kişisel profillerini sunuyor. 4 çekişli Ateca modellerinde “kar” ve “offroad” profillerinin yanı sıra Hill Descent Control (-yokuş aşağı iniş kontrolü-) fonksiyonuna da sahip. Bir diğer kullanım kolaylığı özelliği ise elektrikli bagaj kapağı, bagaj ayak hareketiyle açılabiliyor ve -ilk kez- aynı şekilde kapatılabiliyor. Bir diğer kullanım kolaylığı ise araba durağan vaziyetteyken de çalışabilen, uzaktan kumandalı ve önceden seçilebilir ısıtma sistemi. 

   

Otomobildeki inovatif sürüş yardımı sistemleri ise şöyle: 

Trafik Sıkışıklığı Asistanı: Bu yardım fonksiyonu dur – kalklı yoğun trafiğe katlanmayı daha kolay hale getiriyor. Sıkışık trafikteki düşük hızlarda Ateca hakimiyeti sürücüden devralarak otomatik direksiyon, gaz ve freni sistem sınırları içerisinde idare edebiliyor. Saatte 60 km ve üzeri hızlarda ise sistem hız kontrolü ve şerit korumaya destek sağlıyor ancak sürücünün ellerinin direksiyon üzerinde kalması gerekiyor.

 

ACC ve ön fren destek asistanı: Trafik sıkışıklığı asistanı radar kontrollü ACC uyumlanabilir seyir kontrolü sistemini temel alıyor. Belli bir hız aralığında, entegre ön fren destek asistanı tehlikeli durumlarda otonom fren yapabiliyor. 

 

Trafik İşaretleri Tanıma: Bu sistem sayesinde sürücü hız limiti ya da diğer trafik kısıtlamaları ile ilgili işaretleri kaçırmıyor. Sistem kameradan aldığı verileri ekrana yansıtıyor.

 

Kör Nokta Tespiti: Şerit değiştirmek pratik kör nokta asistanı ile daha güvenli hale getirilmiş. İki radar sensörü arkadaki trafiği izliyor, dış aynadaki görsel bir sinyal kör noktadan yaklaşan araçlara dair sürücüyü uyarıyor.

 

Arka Trafik Uyarısı: Bir park yerinden geriye doğru çıkmak kritik bir manevradır, bu konumda yaklaşan diğer taşıtları fark etmek zordur. Bu sistemde radar sensörleri çapraz trafiği izleyerek potansiyel çarpışmalara karşı uyarı veriyor. 

 

Kuş Bakışı Görüntü: 4 kamera Ateca’nın etrafındaki tüm alanı tarayarak monitöre kuş bakışı görüntüyü yansıtıyor. Bu şekilde dar park yerlerine park etmek kolaylaşıyor. Sistem değerli alaşım jantlara da koruma sağlıyor. 4 görüntü modundan birisi bir ön tekerlek ya da dört tekerleği kaldırıma yakınlıklarını gösterecek şekilde vurgulayarak görüntülüyor.

 

Park Assist 3.0: 

Park asistanının son versiyonu her durumda stressiz park etme olanağı sunuyor. Sistem hem paralel hem de dikey parkı destekliyor. Sistem küçük park yerlerini de kullanabiliyor, en uygun yolu kullanarak direksiyon hakimiyetini alabiliyor ve engellere karşı uyarabiliyor.

 

Şerit Asistanı ve Acil Durum Asistanı: Şerit koruma asistanı şerit çizgilerini tanıyor ve araç doğru şeritten ayrılırsa uyarı veriyor. Acil durum asistanı ise yeni bir fonksiyon. Eğer sürücü belli bir süre inaktif kalırsa araç önce görsel, ardından sesli bir uyarı veriyor, ardından kısa kısa frenler yapıyor. Sürücüden hala bir tepki gelmezse Ateca yavaşlıyor ve stop ediyor, şeritte kalarak uyarı ışıklarını yakıyor.

   

Üst düzey bağlanabilirlik

Dijital dünya ile kesintisiz bağlantı modern, şehirli yaşam tarzının ayrılmaz bir parçası. Seat Ateca, Easy Connect multimedya sistemi, Seat Full Link ve Seat ConnectApp sistemlerinin en yeni nesilleri ile en yüksek seviyede bağlanabilirlik sunuyor.

 

8 inç ekranı ile Media System plus yeni nesil multimedya sistemleri arasında öne çıkıyor. Sistem başarılı navigasyon görüntüsü ve multimedya içeriği sunuyor. 

 

Seat Ateca’nın orta konsolundaki Connectivity Box -bağlanabilirlik kutusu- mobil telefonları kablosuz şarj edebiliyor ve arabanın tavan anteni ile birlikte çalışarak telefonun daha iyi çekmeisni sağlıyor. Kutuda akıllı telefonlar ve harici müzik çalarlar için iki USB portu bulunuyor.

 

Seat Full Link tüm akıllı telefonlar için bağlanabilirlik dünyası sunuyor. Mirrorlink’in yanı sıra Full Link aynı zamanda Apple CarPlay ve Android Auto fonksiyonlarını destekliyor. MirrorLink sayesinde Ateca’nın multimedya sistemi aracılığı ile akıllı telefonların pek çok fonksiyonu ve uygulamalar rahatça kullanılabiliyor. Sistem akıllı telefonun ekranını multimedya sisteminin ekranına yansıtıyor ve MirrorLink uyumlu Android akıllı telefonlar otomobildeki dokunmatik ekran üzerinden kullanılabiliyor. 

 

Özel Seat ConnectApp, MirrorLink entegrasyonunun kusursuz şekilde kullanılabilmesini sağlıyor. Sürücü tamamen trafiğe odaklanmışken aynı zamanda çevrimiçi kalabiliyor. Sistem eposta, sms, Facebook ve Twitter iletileri gibi kaynakları sürücüye net bir şekilde sesli olarak okuyabiliyor. Sürücü de sisteme sesli komutlar verebiliyor. Bir diğer önemli özellik ise jest kontrolü. Dokunmatik ekranda ufak parmak jestleri ile fonksiyonlar aktif edilebiliyor. 

Son Güncelleme : 19 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo