Hyundai IONIQ Teknolojisi ile Dikkat Çekiyor

Ototeknikveri     20 Mart 2016 09:39

Hyundai, doğrudan alternatif enerji sistemleri ile çalışması hedeflenen Ioniq modelinde yer verdiği teknolojiler ile öne çıkıyor.

Hyundai IONIQ Teknolojisi ile Dikkat Çekiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

IONIQ'in tüm geliştirme aşamalarında sürüş keyfi ve konfordan ödün vermeden ağırlık azaltımı sağlamak en önemli meselelerden birisiydi. IONIQ kaput ve bagaj kapağında alüminyum kullanıyor, buradan geleneksel çeliğe kıyasla 12.4 kg ağırlık azaltımı sağlanıyor, gürültü ya da vibrasyon açısından da dezavantaj oluşturmuyor. Ağırlık azaltımı stratejisi ayrıca bagaj iç çeperleri gibi pek akla gelmeyecek kısımlarda bile uygulanmış. Daha kompakt bir yapı ve daha hafif materyallerin kullanımı ile bagaj iç çeperleri önceki Hyundai modellerinden %25 daha hafif hale getirilmiş.

 

Sürüş performansı: Performanstan ödün vermeden ekonomi

Performanstan ve sürüş keyfinden ödün vermeden en tasarruflu hibrit otomobili yaratmak gibi zor bir hedef IONIQ'de başarılmış. Sürüş, yol tutuşu ve gürültü-vibrasyon-sertlik seviyeleri biniş konforunu arttırmak üzere özel ayarlanmış, motor gürültüsü minimuma indirilmiş. Kapı panellerinde ve A ve B dolgularında izolasyon, daha kalın pencere camları ve ön camda gürültüyü yok eden film kaplama gürültüyü daha da azaltıyor ve biniş konforunu arttırıyor.

 

Sportif vites geçişi altı kademeli çift debriyajlı vites ile sağlanıyor. Bu vites IONIQ'in sürüş keyfini daha da arttırıyor. 6DCT modelin heyecan verici sürüş hissini koruyor, ECO ya da Spor modunda kullanılabiliyor. Daha geç vites geçişleri ve daha fazla motor gücüyle performans maksimize ediliyor.

Çift alt kollu, çok linkli arka süspansiyon sistemi uygulaması sürüş konforunu geliştiriyor. Alüminyum kullanımı ön ve arka süspansiyon bileşenlerinde 10 kg ağırlık azaltımı sağlıyor. Her bir alt kol için 2.3 kg ağırlık azaltımı otomobilin ön kısmını 4.6 kg, arka kısmı ise 7.14 kg hafifletiyor.

 

Hızlı yanıt ve direksiyon sisteminden geri bildirim net ve hassas. Arttırılan direksiyon – vites oranı IONIQ'in sportif ve kıvrak hissini ve eğlenceli sürüşü tamamlıyor.

 

Fren gücü hibrit sistemin rejeneratif fren sisteminden maksimum faydalanmak ve sağlıklı şarj düzeyini korumak üzere optimize edilmiş. Rejeneratif fren sistemi gürültü azaltımına da katkıda bulunuyor. Bir entegre fren yardım ünitesi (iBAU) ve basınç kaynağı ünitesi (PSU) de daha sessiz çalışmaya yardımcı oluyor. Bu aynı zamanda ultra düşük sürtünme ve maksimum enerji geri kazanımı ile verimliliği arttırıyor.

 

Lastik üreticisi Michelin ile yapılan işbirliği verimliliği arttırmış. Otomobil yakıt tasarrufu sağlayan düşük yuvarlanma direçli lastiklerle donatılmış. Büyük 17 inç jantlar da silika lastiklerle daha iyi bir performans sunuyor. Çok linkli süspansiyon sistemi düşük yuvarlanma dirençli lastiklerle daha verimli şekilde çalışıyor.

 

Konfor ve kullanım kolaylığı

IONIQ sürücüye ve yolculara büyük kullanım kolaylığı sağlıyor, eski hibrit otomobillerde ödün verilen bazı özellikleri segmente yeniden kazandırıyor.

 

Tüm hibrit bileşenler akıllıca boyutlandırılarak geniş kullanım alanından ve kullanım kolaylığından ödün verilmemiş. Pillerin arka koltukların altında konumlandırılması sayesinde IONIQ sınıfının en geniş bagaj kapasitesini sunuyor. Dahası arka koltuklar katlanarak bagaj kapasitesini 750 litreye çıkartıyor, bu da çok büyük nesnelerin dahi taşınabilmesine imkan veriyor.

 

Kabinde aynı zamanda oldukça yüksek ön ve arka kafa boşluğu ayrılmış. Ön ve arkada omuz ve bacak boşlukları da tatmin edici. Sürücü koltuğunun hafızası ve ön ve arka koltuklarda ısıtma da otomobilin konforunu arttırıyor.

Son Güncelleme : 20 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo