Yeni E Serisi Tüketim ve Emisyon Değerleri ile Öne Çkıkacak

Ototeknikveri     21 Mart 2016 04:06

Yeni kasa Mercedes E Serisi, ISO Directive 14062 ile birlikte çevre sertifikasını da aldı.

Yeni E Serisi Tüketim ve Emisyon Değerleri ile Öne Çkıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çeşitli teknik inovasyonlar yeni E Serisini en akıllı sedan otomobil haline getiriyor. Bunun yanı sıra, şimdi de Güney Almanya Teknik Denetleme Kurumu ayrıntılı analizleri sonucunda modelin çok iyi LCA (tam kullanım ömrü emisyon değerlendirmesi) değerlerine sahip olduğunu onayladı. Yeni E Serisi, ISO Directive 14062 ile birlikte çevre sertifikasını da aldı. Daimler Grup Ar-Ge Şefi Anke Kleinschmit sertifika ile ilgili açıklamasında “Modellerimizin üretim sürecinden uzun yıllar kullanımlarına ve kullanım ömürlerinin sonunda geridönüşümlerine kadar detaylı bir şekilde tüm ömürleri boyunca sergileyecekleri çevresel uyumu analiz ediyoruz. Bu analizler yasal gerekliliklerin çok daha ötesine geçiyor. Hedefimiz piyasa segmentlerinde çevre dostu ürünler çıkartmak. Bunun bir sonucu olarak E Serisi Güney Almanya Teknik Değerlendirme Kurumu’ndan çevre sertifikasını aldı” diye konuştu.

 

E Serisi modelleri bu sertifikayı nasıl hak ettiklerini rakamlarla gayet iyi ortaya koyuyor: “E 220 d 100 km’de 3.9 litre yakıt tüketimi ve kilometrede 102 gram CO2 emisyonu ile parlak bir örnek. Bu değerler bugüne kadar sadece çok daha küçük otomobillerde görülebiliyordu. Yüksek verimliliğin temelinde bir dizi akıllı önlemler yatıyor. Bunlar arasında yeni geliştirilmiş dört silindirli dizel motor, ihtiyaca göre değişen enerji yönetimi, 9 kademe otomatik 9G-TRONIC vites, azaltılmış ağırlık ve segmentinin en iyi aerodinamikleri sayılabilir.

 

15 ton daha az CO2

E 220 d sadece yolda sürüş esnasında iyi değerler vermiyor. Yapılan bütüncül bir analizde uzmanlar üretim ve geliştirme safhalarında salınan CO2 emisyonlarını da hesapladı. Buna göre, kullanım ömrü süresince (materyal üretimi, üretim, 250 bin km sürüş ve geri dönüşüm) E Serisi toplam 36 ton CO2 emisyonu salıyor, önceki modelde ise bu rakam 51 tondu. Bu da %29’luk bir gelişme demek.

 

Enerji hesaplamasında da benzer bir tablo var. E 220 d tüm kullanım ömrü boyunca %27 daha az enerji tüketiyor, bu da 6 bin litre dizel yakıta tekabül ediyor.

 

Daha fazla doğal materyal kullanımı

Yeni E Serisi ağırlık olarak %95 geri dönüşüm oranı sunuyor. Seride ortalama 54.4 kg ağırlığa sahip 72 bileşen yüksek kalite geri dönüştürülmüş plastikten üretilmiş. Bu da önceki modele göre ikincil ham materyallerden üretilmiş bileşenlerin oranının %30 arttığı anlamına geliyor.

 

Dahası, ortalama 33.1 kg ağırlığa sahip 90 bileşen de doğal materyallerden üretilmiş. Yenilenebilir ham maddelerden üretilen bileşenlerin toplam ağırlığı %59 arttırılmış.

 

Alerjisi olanlar yeni E Serisi'nde rahat edecek

Mercedes-Benz’de materyallerin seçiminde yüksek standartlar gözetilmiş ve sürücülerin sağlığı da düşünülmüş. Bu nedenle geliştirme sürecine alerji önlemleri de dahil edilmiş. Bu önlemler sayesinde E Serisi Avrupa Alerji Araştırmaları Kurumu’ndan kalite onayı (ECARF Seal of Quality) almış. Bu onayı alan otomobiller alerji hastaları için uygunluklarının kanıtlanması amacıyla kapsamlı bilimsel testlerden geçiyor. Serideki tüm versiyonların çok sayıda bileşeni örneğin solunum yoluyla alınabilecek alerjenler açısından değerlendiriliyor. Deri ile temas edecek tüm materyaller de dermatolojik testlerden geçiyor.

Son Güncelleme : 21 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo