VW Grup Yeni SUV'ları ile Başarı Arıyor

Ototeknikveri     23 Mart 2016 12:30

Volkswagen Grubu, yeni VW Tiguan, yeni Seat Ateca ve yeni Audi Q2 modellerini pazara sunarak, hiç olmadığı kadar geniş bir SUV yelpazesine kavuşacak.

VW Grup Yeni SUV'ları ile Başarı Arıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grup bünyesinde yer alan VW, Seat ve Audi markaları altında pazara sunacağı birbirine yakın boyutlardaki üç yeni SUV ile pazar payını arttırmayı hedefliyor. Bu plan kapsamında başrolde yer alacak model ile yeni nesil Volkswagen Tiguan olacak. İlk olarak 2.0 litrelik dizel ve benzinli motorlar ile Almanya pazarında 30 bin Euro'dan başlayan etiketlerle siparişe sunulan yeni VW Tiguan fiyatları, 1.4 litrelik turbo benzinli ve 1.6 litrelik dizel motorların seriye katılması ile 25.975 Euro'ya gerileyecek. 4.49 metrelik uzunluğa sahip yeni nesil Tiguan ülkemizde ise Haziran ayında satışa sunacak. İlk gelen bilgilere göre yeni Tiguan'da 1.6 litrelik dizel motor sadece manuel şanzıman ile mevcut olacak.

Volkswagen Grup çatısı aştındaki bir diğer kompakt SUV model ise 4.36 metrelik uzunluğu ile Tiguan'dan 13 cm daha kısa olan yeni Seat Ateca. 1.0 litrelik TSI benzinli motoru sayesinde 19.990 Euro gibi rekabetçi bir başlangıç fiyatına sahip olacak yeni Seat Ateca, bu sayede Volkswagen Grubu'nun Koreli ve Japon SUV modeller ile mücade etmesini sağlayacak. Yeni Seat Ateca ülkemize ise bu yılın üçüncü çeyreğinde gelmeye başlayacak. 

Alman otomobil gurubunun diğer modeli ile yeni Audi Q2 olacak. Premium küçük SUV pazarında mücadele verecek yeni Q2'nin görünen tek rakibi Mini Countryman olacak. Ağabeyi Seat Ateca'dan daha küçük boyutlara sahip olmasına karşın 23.500 Euro'luk başlangıç fiyatı ile 3.500 Euro daha pahalı olacak yeni Audi Q2, premium müşterileri hedefleyecek. Yeni Audi Q2'nin ülkemize geliş tarihi henüz netlik kazanmasada bu yılın ikinci yarısında pazardaki yerini alması bekleniyor.

Son Güncelleme : 23 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo