2017 Mercedes GLC Coupe Tasarım Özellikleri

Ototeknikveri     24 Mart 2016 02:46

Mercedes'in yeni sportif SUV modeli GLC Coupe, tasarımı ile Alman markanın bir çok modellerinden esintiler sunuyor.

2017 Mercedes GLC Coupe Tasarım Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

GLC Coupe konseptinin dinamik ve etkileyici stili 2015 Şangay Otomobil Fuarı’nda bütün gözleri üzerine çekmişti. Konsept bir coupe otomobilin stil bileşenleri ile SUV modellerin tasarım dilini biraraya getiriyor. Konseptin tanıtımından bir yıl sonra bu çalışma nihayet gerçeğe dönüşüyor: yeni GLC Coupe konseptin tasarımını özgünlüğünü koruyarak üretime aktarıyor. Yeni model modern güvenlik ve sürüş yardımı sistemleri, sportif ve dinamik karakteri ile de etkiliyor. Standart spor süspansiyon, sportif sürüş, DYNAMIC SELECT ve 4MATIC kalıcı dört çekişli sürüş sisteminin yanı sıra 9G-TRONIC dokuz kademe otomatik vites öne çıkan özellikler arasında. Bu özellikler ile otomobil üstün binil konforu ile sportif kıvraklığı birlikte sunabiliyor. Sürekli ayarlanabilir amortisörlü süspansiyon versiyonları da opsiyonel olarak mevcut. Çelik yaylı Dynamic Body Control ve Air Body Control çoklu odacıklı havalı süspansiyon iki süspansiyon seçeneğini oluşturuyor.

 

Daimler AG Tasarım Şefi Gorden Wagener model için şunları söylüyor: “GLC Coupe ikonik Mercedes-Benz coupe tasarımını yansıtırken aynı zamanda markamızın iki farklı özelliğini sembolize ediyor; sıcak ve soğuk. Yani hem çekici hem de soğuk kanlı, havalı, özgüvenli. Duyusal saflığı yansıtan tasarım diliyle, model hem markanın stil felsefesini taşıyor hem de modern lüksü temsil ediyor”.

 

Çok fonksiyonlu SUV ve duyusal olarak çekici coupe özelliklerinin kombinasyonu duyular ile zekayı başarıyla biraraya getiriyor. GLC Coupe 4.73 metre dış uzunluğu, 1.60 metre yüksekliği ve 2.87 metre aks açıklığı ile görünüm olarak hem dinamik hem de kompakt. Bu boyutlar ile yeni Coupe temel mimarisini paylaştığı çok yetenekli GLC’den sekiz santimetre daha uzun ve dört santimetre daha alçak.

GLC Coupe özgün karakterini tipik coupe stili tek panjurlu radyatör ızgarasına ve yeniden stillendirilmiş eğimli çatı çizgisine borçlu. A sütunu daha az eğimli, çatının devamı ise daha alçak ve tipik coupe stilinde şık ve heybetli arka kısımda sonlanıyor. Arka pencere yağmurdan etkilenmeyecek şekilde tasarlanmış, ayrıca sileceklerle donatılmış.         

 

İki farklı dünyadan tasarım bileşenlerinin mükemmel kombinasyonu

Ön kısımdaki en çekici özellikler dominant, oldukça eğimli ve tek panjurlu radyatör ızgarası, kısa saçak ve SUV tarzı koruyucu aksesuar. İnovatif far konsepti ise opsiyonel olarak yüksek performanslı LED teknolojisi ile geliyor ve karakteristik Mercedes-Benz aydınlatma imzasını taşıyor. Geniş yanal hava girişleri spor otomobil genlerinin etkileyici bir yansıması.

Coupe ve SUV tasarım dünyalarının mükemmel bileşimi 1.60 metre yüksekliğindeki GLC Coupe’nin yan görünümü ve tipik coupe tarzı tavan çizgisi ile ortaya çıkıyor. Pencereler yan profil ile mükemmel uyum sağlayarak arabanın coupe karakterini vurguluyor. Yüksek bel çizgisi ile geniş omuzlar arasındaki etkileşim GLC Coupe’ye dinamik bir görünüm kazandırıyor. Bu etkileşimi arkaya doğru yükselen kontur tamamlıyor.

 

Otomobilin özgün SUV mirasını ortaya koyan net bir özellik de opsiyonel yan marşpiyerler. 50.8 santimetrelik (20 inç) geniş tekerlekler ise GLC Coupe’ye yüksekliğini, sportif off-road karakterini kazandırıyor.

 

Atletik görünümlü arka kısım

Arka kısmın stili otomobilin coupe genlerini vurguluyor. Belirgin omuzları, kaslı tampon tasarımı, bütünleşik egzoz boruları ve difüzör ile GLC Coupe’nin geniş arka kısmı atletik bir görünüme sahip ve yola adeta sarılıyor. Dar, ayrılmış arka lambalar, ortada konumlandırılmış logo ve şık spoyler S-Class Coupe ile birlikte çıkış yapan ve tüm Mercedes coupe modellerin takip ettiği bir tasarımı yansıtıyor. Tamponun alt kısmında konumlandırılan plaka ve arka pencerenin üst kısmı yuvarlanmış formu diğer stil özellikleri arasında. Farlar gibi, LED arka lambaların da gece tasarımı Mercedes’in tipik aydınlatma imzasına sahip.

Son Güncelleme : 24 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo