Volkswagen 800 Bin Touareg ve Porsche Cayenne’i Geri Çağırıyor

Ototeknikveri     24 Mart 2016 06:41

Volkswagen Grup, 2011 – 2016 arasında üretilmiş 391 bin adet VW Touareg ve 409 bin 477 adet Porsche Cayenne otomobili pedal mekanizmasındaki bir hata nedeniyle geri çağırıyor.

Volkswagen 800 Bin Touareg ve Porsche Cayenne’i Geri Çağırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yapılan resmi açıklamada pedallardaki yatak braketinde bir yaylı segmanın gevşek olabileceği, bu yüzden geri çağırmanın gerekli olduğu belirtildi. Porsche’den yapılan açıklamada ise şunlar ifade edildi: “Problem firma bünyesindeki denetlemelerde fark edildi ve yeni serilerde giderildi. Otomobil sahipleri ile Porsche bayileri tarafından doğrudan iletişime geçilerek bir servis randevusu verilecek. Sorun yarım saatten kısa sürede ücretsiz olarak düzeltilecek”. VW Touareg ve Porsche Cayenne aynı platform ile üretildi, bu yüzden problem her iki otomobilde de görülüyor. VW Grup henüz İngiltere’de arızadan etkilenen otomobillerin tam sayısını vermezken, Porsche bu sayıyı 14 bin 600 olarak açıkladı. Ülkemizde ise konu ile ilgili olarak Doğuş Otomotiv'den herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Volkswagen Grup ABD’de hala emisyon skandalı nedeniyle resmi soruşturma altında ve bu yeni geri çağırma olayı skandalın unutulmasını daha da geciktirebilir. VW Grup Kaliforniya Hava Kaynakları Kurumu’na skandaldan etkilenen 600 bin otomobil için tatmin edici bir çözüm sunmaya zorlanıyor. Firmaya yasal yaptırımlar da uygulanacak. Bazı analistler emisyon skandalı nedeniyle Volkswagen’in alacağı cezaların 40 milyar doları bulacağını öngörüyor.  

Son Güncelleme : 24 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo